Quantcast

Ποδόσφαιρο-Champions League (3η αγωνιστική): H Νάπολι διέσυρε 6-1 τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ - Βίντεο

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Ίντερ επικράτησε 1-0 της Μπαρτσελόνα το Μιλάνο.

Η μεγάλη νίκη της Νάπολι μέσα στην Ολλανδία με 6-1 επί του Άγιαξ, η επικράτηση της Ίντερ με 1-0 σε βάρος της Μπαρσελόνα, ήταν τα πιο σημαντικά αποτελέσματα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

 

H πρωτοπόρος της Serie A, Νάπολι, έκανε επίδειξη δύναμης στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άγιαξ, «απάντησε» με έξι γκολ, υποχρεώνοντας τους Ολλανδούς στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα τους στη διοργάνωση (1-6).

Η κακή παράδοση που έχει απέναντι σε ιταλικές ομάδες στην έδρα του συνεχίστηκε για τον Άγιαξ, που έμεινε χωρίς νίκη για 20ό έτος (τελευταία φορά που είχε χαμογελάσει ήταν το 2002 με το 2-1 επί της Ρόμα) και μετά το βαρύ 1-6 από τους «παρτενοπέι» μετρά 6 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες στα 12 τελευταία ματς επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στους Ιταλούς.

 

Η Λίβερπουλ ήταν κυριαρχική απέναντι στην Ρέιντζερς και έφτασε σε μία άνετη νίκη με 2-0 επί της Ρέιντζερς στο Άνφιλντ, που της επέτρεψε να σκαρφαλώσει μόνη στη 2η θέση του 1ου ομίλου, πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι.

 

Η Ίντερ νίκησε την Μπαρτσελόνα 1-0 στο Τζουζέπε Μεάτσα χάρη στο γκολ του Χακάν Τσαλχάνογλου με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 45+2'. Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Τερ Στέγκεν έπειτα από δύο σουτ από τους Κορέα και Λαουτάρο τα οποία σταμάτησε ο Κρίστενσεν, ο Τσαλχάνογλου με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα που είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των νερατζούρι, δίχως όμως αποτέλεσμα. 

 

Μπορεί το Βέλγιο να φημίζεται για τις σοκολάτες του, όμως η επίσκεψη της Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της Μπριζ αποδείχτηκε σκέτη πίκρα: οι γηπεδούχοι την κέρδισαν εύκολα (2-0) κι έκαναν το 3/3 στον όμιλο, την στιγμή που η ομάδα του Σιμεόνε παραπαίει στην 4η θέση.

 

Η Πόρτο έμοιαζε κοντά στο ναδίρ, όμως μία απόκρουση πέναλτι του Ντιόγκο Κόστα και δύο γκολ στο 2ο μέρος της έδωσαν τη νίκη 2-0 κόντρα στην Μπάγερ Λεβαρκούζεν, που τη διατηρούν στη διεκδίκηση της πρόκρισης από το 2ο όμιλο του Champions League.

 

Την ευκαιρία να πάρει το πρώτο ευρωπαϊκό διπλό μετά από έξι παιχνίδια έχασε στη Φρανκφούρτη η Τότεναμ. Οι «σπερς» έχασαν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβαλαν απέναντι στη μαχητική Άιντραχτ, η οποία κράτησε το μηδέν. Το τελικό 0-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, φέρνει τις δύο ομάδες στους 4 βαθμούς και την υπόθεση-πρόκριση ορθάνοιχτη.