Quantcast

Ποδόσφαιρο-Γερμανία: Για τα καλά στο... κόλπο του τίτλου η Ντόρτμουντ

Απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερ στο Λεβερκούζεν με 2-0.

Η Ντόρτμουντ έχει επιστρέψει σε φουλ φόρμα μετά τη διακοπή του Μουντιάλ και με την τρίτη σερί νίκη της, αυτή τη φορά στο Λεβερκούζεν επί της Μπάγερ με 2-0 στο τελευταίο χρονικά ματς της 18ης αγωνιστικής, μείωσε στους τρεις βαθμούς την απόστασή της απ' την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου και ξαναμπήκε ακόμη πιο «γερά» στη διεκδίκηση του τίτλου της Bundesliga.

Σε ένα καταπληπτικό πρωτάθλημα, όπου ο πρώτος (Μπάγερν) απ' τον έκτο (Άιντραχτ) απέχουν μόλις 5 βαθμούς, οι Βεστφαλοί έδειξαν πως έχουν βρει μετά από καιρό την απαιτούμενη αγωνιστική ισορροπία, περνώντας με το «διπλό» από το Λεβερκούζεν στην εκκίνηση του β' γύρου της Bundesliga.

Το γκολ του Αντεγέμι στο 33' από την ασίστ του Μπραντ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ντόρτμουντ, η οποία διπλασίασε τέρματά της με το αυτογκόλ του Ταπσομπά στο 53' απλοποιώντας τα πράγματα ως το φινάλε.

Στο «λευκό» 0-0 έμειναν η Σάλκε και η Κολονία στη «Veltins Arena». Οι «βασιλικοί μπλε» ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως έμειναν χωρίς τρίποντο για 4ο σερί ματς (3 ήττες, μία ισοπαλία), μετρώντας μόλις μία νίκη στα τελευταία 14 παιχνίδια τους.

Ως εκ τούτου παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Bundesliga και τα... κανονάκια για τη μάχη της παραμονής αρχίζουν να μειώνονται για την ομάδα του Τόμας Ρέις.