Quantcast

Ποδόσφαιρο-Premier League: Επίσημο το «διαζύγιο» Έβερτον-Λάμπαρντ

Η τελευταία ευκαιρία του παλαίμαχου Άγγλου μέσου ήταν ο αγώνας του Σαββάτου, όπου η Έβερτον ηττήθηκε στο ντέρμπι επιβίωσης από τη Γουέστ Χαμ με 0-2.

Πλέον, είναι επίσημο: η Έβερτον ανακοίνωσε απόψε (23/1) την απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ από τη θέση του προπονητή της μετά την κάκιστη πορεία του συλλόγου στο εφετινό πρωτάθλημα, καθώς τα «ζαχαρωτά» κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Η τελευταία ευκαιρία του παλαίμαχου Άγγλου μέσου ήταν ο αγώνας του Σαββάτου, όπου η Έβερτον ηττήθηκε στο ντέρμπι επιβίωσης από τη Γουέστ Χαμ με 0-2 κι έμεινε προτελευταία με 15 βαθμούς ύστερα από 20 αγώνες, δύο βαθμούς μακριά από τη σωτηρία.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε νικήσει για τελευταία φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος τον Οκτώβριο, όταν επικράτησε με 3-0 εντός έδρας της Κρίσταλ Πάλας.

Ο Λάμπαρντ έφτασε στην Έβερτον τον Ιανουάριο του 2022, έχοντας καθίσει στον πάγκο της Τσέλσι τη σεζόν 2019-2021 και πιο πριν σε εκείνον της Ντέρμπι Κάουντι, στη δεύτερη κατηγορία τη σεζόν 2018-19.

Η ανακοίνωση:

«Η Έβερτον FC μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Φρανκ Λάμπαρντ αποχώρησε από τη θέση του ως πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας. 

Μαζί του αποχωρούν από το σύλλογο και οι Τζο Έντουαρντς, Πολ Κλεμέντ, Άσλεϊ Κόουλ και Κρις Τζόουνς. Προπονητής τερματοφυλάκων θα παραμείνει ο Άλαν Κέλι.

Όλοι στην Έβερτον θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Φρανκ και το προπονητικό επιτελείο του για τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων 12 μηνών.

Η αφοσίωση του Φρανκ και της ομάδας του ήταν υποδειγματική καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας τους στον σύλλογο, αλλά τα πρόσφατα αποτελέσματα και η τρέχουσα θέση στο πρωτάθλημα σήμαιναν ότι έπρεπε να ληφθεί αυτή η δύσκολη απόφαση. 

Ευχόμαστε στον Φρανκ και σε όλη την ομάδα του τα καλύτερα. Ο σύλλογος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξασφάλιση νέου προπονητή και θα ενημερώσει σχετικά με το ραντεβού σε εύθετο χρόνο.

Ο Πολ Τέιτ και ο Λέιτον Μπέινς θα είναι στις προπονήσεις μέχρι να διοριστεί νέος προπονητής».