Quantcast

Πόλο - Champions League ανδρών: Νέα ήττα από την Μπαρτσελονέτα (10-5) και... αντίο πρωτιά για τον Ολυμπιακό

Η Μπαρτσελονέτα νίκησε για δεύτερη φορά στη φετινή διοργάνωση την ομάδα του Πειραιά. 

Σε... κακό δαίμονα του Ολυμπιακού εξελίσσεται η Μπαρτσελονέτα, η οποία τον νίκησε για δεύτερη φορά στο φετινό Champions League ανδρών στην υδατοσφαίριση. Το ντέρμπι κορυφής της 10ης αγωνιστικής στην Ισπανία, έληξε με νίκη 10-5 των Καταλανών, οι οποίοι εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκριση στο final-8 και σε μεγάλο βαθμό "κλείδωσαν" την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, αφήνοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας να παλέψουν για τη δεύτερη, με αντίπαλο την κάτοχο του τίτλου Προ Ρέκο.

Οι πολύ δυνατές άμυνες και οι αποκρούσεις των δύο σπουδαίων γκολκίπερ, Ουνάι Αγκίρε και Μάρκο Μπίγιατς, σημάδεψαν το πρώτο οκτάλεπτο του ματς. Ενα γκολ του Περόνε και ένα του Βάμος (αμφότερα στον παίκτη παραπάνω) διαμόρφωσαν το 1-1 της εναρκτήριας περιόδου, με τον Ολυμπιακό να στέκεται πολύ καλά, παρά την απουσία του τραυματία Φιλίποβιτς. Το ντέρμπι και οι... ομηρικές μάχες συνεχίστηκαν, με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν δύο φορές προβάδισμα με γκολ των Βάμος και Παπαναστασίου, όμως ο Ντε Τόρο στον παραπάνω ισοφάρισε σε 3-3, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

 

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε πολύ καλά για την Μπαρτσελονέτα, η οποία με πέναλτι του Μουναρίθ και γκολ των Φαμέρα και Πάουλ προηγήθηκε 6-3, σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός έχασε τρεις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν από κει και πέρα τον έλεγχο του αγώνα, με την άμυνά τους να προκαλεί... ασφυξία στους "ερυθρόλευκους" και τον Αγκίρε να είναι ανίκητος (16 αποκρούσεις συνολικά). Οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάστηκαν συνολικά έντεκα λεπτά στο β΄ ημίχρονο για να σκοράρουν με πέναλτι του Γενηδουνιά, αλλά το σκορ ήταν ήδη 8-3 και τα πάντα είχαν κριθεί.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 3-0, 4-2

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 1, Μάτκοβιτς 1, Μουναρίθ 3, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε, Πάβιγιαρντ 1, Φερνάντεζ, Ταούλ, Περόνε 2, Πάουλ 1, Μπούστος, Πόρτερ. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Δήμου, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.