Quantcast

Πώς έχουν τα δεδομένα για Πογιάτος στον Παναθηναϊκό - Υπάρχει θέμα προπονητή;

Ήττα στην Τρίπολη, ισοπαλία στη Λάρισα, δύο γκέλες στις πρώτες αγωνιστικές και ο Παναθηναϊκός σε αγωνιστική κρίση με το... καλημέρα της σεζόν.

Δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα, όσο η κάκιστη εικόνα της ομάδας πάνω στο χορτάρι. Αυτό που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο ο Ντάνι Πογιάτος μέχρι στιγμής απέχει πολύ από μία ανταγωνιστική ομάδα και στη διοίκηση του συλλόγου υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα σημάδια μη προόδου που εμφανίζει το τριφύλλι από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Αυτή την στιγμή θέμα προπονητή δεν υπάρχει. Στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ αναγνωρίζουν πως ο 42χρονος τεχνικός θέλει χρόνο, καθώς μιλάμε για μια καινούρια εντελώς ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα σε όλες γραμμές του γηπέδου.

Από την άλλη ο στόχος, που έχει τεθεί, είναι ξεκάθαρος: επιστροφή στην Ευρώπη μέσα από την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και φυσικά δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες, καθώς ήδη ο Παναθηναϊκός έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και έχει πετάξει πέντε βαθμούς στα… σκουπίδια.

Παρά τον «πονοκέφαλο» που δημιουργεί το κάκιστο ξεκίνημα, δεν υπάρχουν σκέψεις για αντικατάσταση του 42χρονος κόουτς σε αυτό το χρονικό σημείο. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, θα δούμε πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, στήριζε μέχρι τέλους τους προπονητές του στις σεζόν που είχε ενεργό ρόλο.

Το έκανε με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα τη σεζόν 2012-13, το έκανε με τον Γιάννη Αναστασίου το 2015-16, το έκανε και με τον Αντρέα Στραματσόνι έναν χρόνο αργότερα, δίνοντας αρκετές ευκαιρίες στους προπονητές να γυρίσουν την παρτίδα, παρά τα πολύ άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς. Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, μόνο τότε προχώρησε σε αλλαγή.

Από 'κει και πέρα, όμως, ακολουθεί το παιχνίδι με τον Άρη, δηλαδή τον θεωρητικά άμεσο ανταγωνιστή για την τέταρτη θέση, ο οποίος βρίσκεται έξι πόντους μπροστά με ένα παιχνίδι περισσότερο. Αν ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιαστεί αλλαγμένος προς το καλύτερο, αν δεν καταφέρει να κάνει «σεφτέ» στις νίκες, τότε τα πράγματα για τον Πογιάτος (και τον Τσάβι Ρόκα) θα ζορίσουν πάρα πολύ και δεδομένα θα ανοίξουν τη συζήτηση εντός της ΠΑΕ για την τεχνική ηγεσία.