Quantcast

Πρόεδρος ΙΟΕ Αντ. Δημητρακόπουλος για Μπεκατώρου: Γιατί να παραιτηθώ, είναι συλλογική ευθύνη;

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος από το 1997, αναφερόμενος στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πως ως Ομοσπονδία «καταδικάσαμε αυτή την αποτρόπαια συμπεριφορά, διότι πλέον ξέραμε για ποιον μιλάμε, ζητήσαμε να παραιτηθεί και παραιτήθηκε, ζητήσαμε να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και γνωρίζουμε κατά 99% ότι παραιτήθηκε".

Ο κ. Δημητρακόπουλος δεν θεώρησε ότι υπάρχει λόγος παραίτησης του ίδιου απαντώντας «γιατί να παραιτηθώ, είναι συλλογική ευθύνη;» προσθέτοντας ωστόσο, λίγο μετά, ότι στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας δεν θα είναι υποψήφιος και αυτό αποτελεί προειλημμένη απόφασή του εδώ και τέσσερα χρόνια. Πρόσθεσε επίσης ότι, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε ένδειξη, φήμη ή καταγγελία παρόμοιου γεγονότος.

Στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ότι προτίθεται να αποσύρει την υποστήριξη του από την Ομοσπονδία και την τρέχουσα δωρεά του εάν εντός 30 ημερών δεν δοθούν διαβεβαιώσεις για καθολική διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων σχολίασε ο κ. Δημητρακόπουλος ότι αυτές θα δοθούν και πρόσθεσε ότι «ένα μεμονωμένο φαινόμενο δεν μπορεί να στιγματίζει μία ολόκληρη ιστιοπλοϊκή οικογένεια».

Για την πρώτη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που ανέφερε ως «δυσάρεστο» περιστατικό τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου αναγνώρισε ως ατυχή τον χαρακτηρισμό και πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε αυτή να χαρακτηρίσει την Ομοσπονδία καθώς τα μέλη της δεν είναι και επαγγελματίες του λόγου. Πρόσθεσε δε ότι με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του καταγγελλόμενου η Ομοσπονδία προχώρησε στην απερίφραστη καταδίκη του και ζήτησε την απομάκρυνση του.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες των Ολυμπιονικών για κατάχρηση εξουσίας ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς θα πρέπει να πιστέψει την απόφαση που θα βγάλει το δικαστήριο. «Αυτά τα πράγματα έχουν πάει στο δικαστήριο, υπάρχει η ελληνική Δικαιοσύνη την οποία σεβόμαστε απόλυτα» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στον αντίποδα ο παραιτηθείς από την Ομοσπονδία και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γ. Παπαδημητρίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ηθικά και μόνο περίμενε να ακούσει την παραίτηση του κ. Δημητρακόπουλου καθώς μετα από τον ίδιο έχουν παραιτηθεί ακόμη δύο και η επιτροπή Ανοικτής θαλάσσης αποτελούμενη από 10 μέλη.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι περιμένει και άλλες παραιτήσεις και σχολίασε ότι δεν υπάρχει «ατυχής» έκφραση. Σαν πρόεδρος ο κ. Δημητρακόπουλος έπρεπε να επικοινωνήσει αμέσως με την κα. Μπεκατώρου να είχε συγκαλέσει άμεσα διοικητικό Συμβούλιο για να συζητήσουμε πως θα τη βοηθήσουμε . Όχι να την κοροϊδεύουμε και να την ειρωνευόμαστε με διάφορες αναρτήσεις, είπε ο πρόεδρος του ΙΟΠ.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί κατάχρησης εξουσίας ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι ο ίδιος δεν υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκείνο το χρονικό διάστημα. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Σεπτέμβριο από το Δ.Σ καθώς θέτει υποψηφιότητα για την προεδρεία της Ομοσπονδίας.

Αναφερόμενος στην αθλητική μεταρρύθμιση και στο φρένο της απεριόριστης θητείας των προέδρων στις Ομοσπονδίες που τις μετέτρεπε σε προσωποκεντρικές εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, σχολίασε ότι η θητεία 2 τετραετιών είναι αρκετή για κάποιον που θέλει να προσφέρει και να αφήσει πίσω του έργο.