Quantcast

Ρονάλντο: Ψέματα ότι παραβίασα τα πρωτόκολλα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο - που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιταλία, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό κατά την παραμονή του στο καμπ της Εθνικής Πορτογαλίας - δήλωσε την Παρασκευή (16/10) ότι δεν «παραβίασε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο», απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας την Πέμπτη (15/10).

«Βρίσκομαι σε υποχρεωτική καραντίνα, σεβόμενος τους νόμους, τους κανόνες, τα πρωτόκολλα και δεν έχω παραβιάσει κανένα πρωτόκολλο» τόνισε ο Πορτογάλος σταρ της Γιουβέντους, σε live βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

Ο CR7 υποστήριξε πως «έκανε τα πάντα καλά», οργανώνοντας την επιστροφή του στην Ιταλία με ένα «ειδικό αεροπλάνο μεταφοράς ασθενών», ασθενοφόρα κι αποφεύγοντας κάθε επαφή. «Όλα με άδεια» όπως τόνισε.

«Ένας κύριος του οποίου το όνομα δεν θα πω, εδώ στην Ιταλία, λέει ότι δεν σεβάστηκα το πρωτόκολλο. Είναι απλώς ένα ψέμα. Σεβάστηκα και θα σεβαστώ όλα τα πρωτόκολλα» ανέφερε.

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού Βιτσέντσο Σπαντάφορα τόνισε την Πέμπτη (15/10), πως ο Ρονάλντο θα μπορούσε να έχει παραβιάσει τους κανόνες υγείας, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τόσο την επιστροφή του παίκτη στο Τορίνο, όσο και την αναχώρησή του για την Πορτογαλία, δέκα ημέρες νωρίτερα, ενώ η Γιουβέντους βρισκόταν σε απομόνωση.

Ο Ρονάλντο, πάντως ισχυρίζεται στο βίντεό του ότι δεν έχει «το παραμικρό σύμπτωμα», υπογραμμίζοντας πως επέστρεψε στο Τορίνο «με ιατρική πτήση εξουσιοδοτημένη από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές», έχοντας ήδη ενημερώσει σχετικά τη Γιουβέντους.

«Συνεχίζω την καραντίνα μου, είμαι μόνος μου. Η οικογένειά μου βρίσκεται σε άλλον όροφο, δεν μπορούμε να έχουμε επαφή και θα είναι έτσι τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα ημέρες», ανέφερε ο 35χρονος άσος στο Instagram.

Ο Ρονάλντο θα χάσει τα δύο επόμενα ματς της «Γιούβε»: Το Σάββατο (17/10), εναντίον της Κροτόνε για τη Serie A και την Τρίτη (20/10) εναντίον της Ντιναμό Κιέβου, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Το μεγάλο άγχος, εντούτοις, για τους φίλους της Γιουβέντους είναι το κατά πόσο θα προλάβει να ξεπεράσει τον κορωνοϊό μέχρι τα τέλη του μήνα, προκειμένου να είναι διαθέσιμος για το μεγάλο ματς εναντίον της Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι (για τη 2η αγωνιστική του Champions League) που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου.