Σαν σήμερα: H «χρυσή» επέτειος από το Ευρωμπάσκετ του 1987

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια γινόταν στο ΣΕΦ το «θαύμα» του '87 από την εθνική μας ομάδα.

Με προπονητή τον Κώστα Πολίτη και παίκτες τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Φάνη Χριστοδούλου Παναγιώτη Φασούλα, Νίκο Σταυρόπουλο, Αργύρη Καμπούρη, Μέμο Ιωάννου, Νίκο Λινάρδο, Παναγιώτη Καρατζά, Μιχάλη Ρωμανίδη, Νίκο Φιλίππου και Λιβέρη Ανδρίτσο κατακτούσε την Ευρώπη μέσα σε μια ατελείωτη γιορτή που είχε στήσει το ελληνικό κοινό, με το «μυθικό» 103-101 επί της πανίσχυρης τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έφερε το ελληνικό μπάσκετ σε σημείο να έχει 9 πρωταθλήματα Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, 2 σε εθνικό και μία «κατοστάρα» στους Αμερικανούς, σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου του 1987.

Η «σφραγίδα» ήρθε από τις βολές του Αργύρη Καμπούρη και πριν από τους Σοβιετικούς, είχαμε βάλει από κάτω τους Γιουγκοσλάβους και τους Ιταλούς, ενώ στους ομίλους είχαμε περάσει μαζί με τους Ισπανούς.

Οι εποχές μπορεί να μην άλλαξαν, όπως ήλπιζαν οι Φατμέ τότε, αλλά αυτή η στιγμή θα μείνει ανεξίτηλη για πάντα στις μνήμες μας και θα κουβαλιέται σαν «βαριά» κληρονομιά σε κάθε γενιά.

Θυμηθείτε τον μεγάλο τελικό: