Quantcast

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός 5-1 την Ντουντελάνζ

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ντουντελάνζ και επικράτησε με 5-1 για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 4-0. Οι Φορτούνης (15', 36'),  Τοροσίδης (6'), Χριστοδουλόπουλος (26'), Χασάν (71') πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρόλευκων». Ιστορικό γκολ πέτυχε η Ντουντελάνζ στο 69' με τον Σινάνι, το οποίο είναι και το πρώτο στους ομίλους.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει 7 βαθμούς, όσους και η Μίλαν, ενώ η Μπέτις προηγείται με 8 βαθμούς. 

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ντουντελάνζ έψαχνε ένα... ξέσπασμα αφενός για να εμψυχώσει την ομάδα και αφετέρου για να πάρει τρεις εύκολους βαθμούς που θα τον βάλουν σε τροχιά πρόκρισης.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά όχι απλά να σκοράρουν, αλλά να «κλειδώσουν» τη νίκη και το 4-0 του ημιχρόνου αντικατοπτρίζει τις διαφορές των δύο ομάδων. Στο 6' ο Βασίλης Τοροσίδης πέτυχε το δεύτερο τέρμα του απέναντι στην Ντουντελάνζ κι έκανε το 1-0. Στο 15' ο Φορτούνης αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων ανέβασε στο δείκτη του σκορ σε 2-0. Στο 26' ο Χριστοδουλόπουλος με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ έκανε το 3-0, ενώ με κεφαλιά του Φορτούνη στο 36' ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με 4 γκολ διαφορά.

Το δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να φουλάρουν τις μηχανές τους. Παρόλα αυτά μέχρι το 63' δημιούργησαν περισσότερες από 3 καλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως σπατάλησαν. Στο 69' η Ντουντελάνζ πέτυχε το πρώτο της γκολ στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Σινάνι με ωραία ενέργεια νίκησε τον Σα κι έκανε το 4-1. Η απάντηση, όμως, του Ολυμπιακού ήταν άμεση και 2' αργότερα ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ κι ο Χασάν με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Διαιτητής: Πετρ Αρντελεάνου (Τσεχία)

Κάρτες: Τοροσίδης - Σνελ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μιράντα, Τοροσίδης, Καμαρά, Νάτχο (62' λ.τρ. Τουρέ), Ποντένσε, Ναουέλ (33' λ.τρ. Φετφατζίδης), Φορτούνης (66' Χασάν), Χριστοδουλόπουλος.

Ντουντελάνζ (Ντίνο Τόπμέλερ): Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ-Πρέμπε, Γιορντάνοβ, Μέλισε, Κρούσκα (61' Γένσεν ), Κουτουριέ , Στολτς (85' Στρουμφ), Σινάνι, Τουρπέλ (73' Περέζ).