Quantcast

«Σεφτέ» ο Χάμιλτον

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) είδε πρώτος την καρό σημαία στο αυστριακό γκραν πρι, επιστρέφοντας στις νίκες στην πίστα Σπίλμπεργκ ύστερα από τέσσερα χρόνια, αφού τελευταία φορά που το είχε πετύχει στο Red Bull Ring ήταν το 2016.

Ο Χάμιλτον εκκίνησε από την πρώτη θέση, έχοντας την pole position και δεν την έχασε ποτέ σε όλη τη διάρκεια της κούρσας. Ο έτερος πιλότος της Mercedes, Βάλτερι Μπότας, «έκλεψε» τη δεύτερη θέση από τον Μαξ Φερστάπεν (Red Bull Racing), όταν τον προσπέρασε μόλις τέσσερις γύρους πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας και τον άφησε τρίτο, κάνοντας το «1-2» για τη γερμανική ομάδα.

Τέταρτος ήταν ο Αλεξάντερ Άλμπον (Red Bull Racing) και πέμπτος ο Λάντον Νόρις (McLaren), ύστερα από έναν απίθανο τελευταίο γύρο στη διάρκεια του οποίου προσπέρασε διαδοχικά Ρικιάρντο, Στρολ και Πέρεθ.

Αντίθετα, η Κυριακή ήταν «μαύρη» για τη Ferrari, που είδε τα μονοθέσιά της να εγκαταλείπουν από το ξεκίνημα,  όταν ο Σαρλ Λεκλέρκ πήγε να προσπεράσει τον συνάδελφό του στην ιταλική ομάδα, Σεμπάστιαν Φέτελ, τον χτύπησε και αμφότεροι τέθηκαν εκτός αγώνα.