Quantcast

Σερένα Ουίλιαμς: Για την πυρόπληκτη Αυστραλία το χρηματικό έπαθλο της

Τον πρώτο μεγάλο τίτλο της σε πρωτάθλημα τένις τα τελευταία τρία χρόνια κέρδισε η Σερένα Ουίλιαμς και αποφάσισε να δώσει το χρηματικό έπαθλο για καλό σκοπό.

Μετά την άνοδό της στο βάθρο, στο ASB Classic Match στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη Κυριακή, η εμβληματική τενίστρια ανακοίνωσε την απόφασή της να δωρίσει τις χρηματικές απολαβές της από την διοργάνωση στις προσπάθειες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στην Αυστραλία το οποίο δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές στη λόχμη.

Ο τίτλος τον οποίο κατέκτησε η Σερένα -ο πρώτος μετά τη γέννηση της κορούλας της, της Αλέξις Ολίμπια Οχάνιαν τζούνιορ, το 1917- αντιμετωπίζοντας την Αμερικανή Τζέσικα Πέγκουλα, συνοδεύεται από το ποσό των 43.000 δολαρίων. «Παίζω στην Αυστραλία για πάνω από 20 χρόνια και ήταν όντως δύσκολο για μένα να παρακολουθώ τις ειδήσεις και όλα αυτά που συμβαίνουν στην Αυστραλία, με όλες αυτές τις φωτιές και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα και τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους» είπε, στο Harper's Bazaar, η Ουίλιαμς. «Κατά συνέπεια, πήρα απόφαση ότι θα δώσω όλα τα χρήματα που συνοδεύουν το έπαθλό μου για έναν σπουδαίο σκοπό».

Την επόμενη εβδομάδα, η Ουίλιαμς επιστρέφει στην Αυστραλία όπου ξεκινά το Australian Open, και στο οποίο η Σερένα Ουίλιαμς έχει κερδίσει επτά από τους 23 Grand Slam τίτλους της. Όπως μετέδωσε το CNN, οι διοργανωτές του Australian Open έχουν αποφασίσει να διεξαχθεί η διοργάνωση παρά τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στη λόχμη. Με την απόφασή της, η Σερένα έρχεται να προστεθεί στη λίστα διεθνών προσωπικοτήτων που κινούνται για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για το πρόβλημα και προχωρούν σε δωρεές για προσπάθειες ανακούφισης της ηπείρου. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Κάιλι Τζένερ, η Νικόλ Κίντμαν και η Χίλαρι Νταφ έχουν ήδη κάνει δωρεές στο Australia Wildfire Fund.