Quantcast

Σφαιρόπουλος: «Έχω μιλήσει για την εθνική με τον Ιτούδη, προτεραιότητά μου το εξωτερικό»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιβεβαίωσε πως συνομίλησε για την εθνική με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Δημήτρη Ιτούδη, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου να έρθει σε επαφή με τους Έλληνες προπονητές που έχουν δουλέψει σε ομάδες του εξωτερικού.

Ο τέως προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ διέψευσε πως έχει μιλήσει με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως προτεραιότητά του είναι να εργαστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν εκ των βασικών ομιλητών του διεθνούς σεμιναρίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), στο κλειστό του Πανελληνίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Έχω μιλήσει και σίγουρα θα ξαναμιλήσω με τον Δημήτρη Ιτούδη. Είναι μεγάλη τιμή να μας θέλει στο πλευρό του. Έχω διατελέσει σε δύο διαφορετικές θητείες την Εθνική ομάδα. Οι εμπειρίες και η τεχνογνωσία μου είναι στη διάθεση της Εθνικής. Είμαστε περήφανοι για την Εθνική και είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες προπονητές, για να πάει το μπάσκετ μπροστά».

Εν συνεχεία ο Σφαιρόπουλος απάντησε σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον Παναθηναϊκό να τον έχει στους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία: «Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, σέβομαι το παρελθόν του, το παρόν του και το μέλλον που μπορεί να έχει. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στον Παναθηναϊκό, τη διοίκηση, τους παράγοντες, τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα και τους παίκτες, αλλά δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για να αναλάβω την τεχνική ηγεσία. Με όλα που συνέβησαν στη Ρωσία έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα, δεν βιάζομαι να αποφασίσω, η δική μου προτεραιότητα ωστόσο είναι να δουλέψω στο εξωτερικό».