Σκουρτόπουλος: Δεν μας αγγίζει η κριτική, η Ελλάδα είναι στην ελίτ

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη της Εθνικής επί της Σερβίας, στην πρεμιέρα της β' φάσης των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και στάθηκε στην κριτική που είχε προηγηθεί.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ: «Καταφέραμε να κερδίσουμε μία ομάδα που δεν μπορούμε να νικήσουμε τα τελευταία χρόνια. Δουλέψαμε μόνο για το παιχνίδι αυτό, υπήρχε πολύ μεγάλο θέλω από όλους. Ξέραμε ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σωματικά και πνευματικά, για να φτάσουμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο, έχουμε φτιάξει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά και μιλάμε για όλα. Τα παιδιά αυτά δεν θα είχαν άλλη ευκαιρία να παίξουν στα παράθυρα κι αυτό απαιτούσε κάποια θυσία. Έχουμε καταφέρει κι επικοινωνούμε πολύ καλά, τα παιδιά έχουν καταλάβει τους ρόλους τους. Έχουμε βρει μία καλή χημεία και μ' αυτά τα παιδιά και με τα προηγούμενα. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα, αλλά το πώς λειτουργεί η ομάδα».

Για τους παίκτες που ήταν διαθέσιμοι, τόνισε: «Μερικοί τον έχουν παρεξηγήσει. Σήμερα στο ρόστερ υπήρχαν παίκτες τεράστιας αξίας. Το καλύτερο παράδειγμα ήταν ο Κώστας Σλούκας που δεν είχε κάνει καν προπόνηση με την Φενέρ φέτος κι ήταν από τους καλύτερούς μας. Έχουμε πολύ καλή συνεννόηση με όλους».

Αναφορικά με την κριτική που έχει ασκηθεί στην ομάδα, απάντησε: «Ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική για οτιδήποτε. Εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά, όποια παιδιά κι αν συμμετέχουν. Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της κριτικής σε μία περίοδο που ήταν πρωτόγνωρη. Μακάρι να ήταν μαζί μας και ο Γιάννης. Εμείς προχωράμε στον σχεδιασμό που έχουμε, δεν κοιτάμε δεξιά κι αριστερά. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα της ελίτ. Δυστυχώς, σε κάποιες διοργανώσεις, είχαμε πολλές ατυχίες. Σε όλα τα τουρνουά όμως είχαμε παλέψει. Πρέπει να ετοιμαστούμε, ώστε να έρθει η επιτυχία στο μέλλον όποιος και αν είναι προπονητής».