Quantcast

Σόκαρε τον Ολυμπιακό και έκανε την έκπληξη ο Λεβαδειακός, επικρατώντας με 3-2 - Δείτε γκολ και highlights

Ο Λεβαδειακός έκανε την έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ομάδα της Βοιωτίας να επικρατεί εντός έδρας των πρωταθλητών Ελλάδας με 3-2 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ζευγάρι, ενόψει της ρεβάνς στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με μία τελείως διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, με τον Πέδρο Μαρτίνς να δίνει ανάσες στους βασικούς κι ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο επέστρεψε στη δράση και σκόραρε, όπως κι ο Ρόνι Λόπες, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός, ο οποίος αγωνίζεται στη Superleague 2, πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση και θα παλέψει για το θαύμα στο Φάληρο.

Ο Λεβαδειακός κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, σημειώνοντας δύο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρώτο εξάλεπτο του αγώνα.

Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Πολέτο άδειασε τον Κούντε μέσα στην περιοχή, μπήκε από πλάγια και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Βοιωτούς. 

Οι ερυθρόλευκοι δεν πρόλαβαν να συνέλθουν και τρία λεπτά αργότερα δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πολέτο, ο Νίκας πήδηξε μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Κρίστινσον για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει από το αρχικό “σοκ” κι έκλεισε τον Λεβαδειακό στην περιοχή του, πιέζοντας για να μειώσει το σκορ. Τελικά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 26′, με τον Σεμέδο να επιστρέφει με γκολ στη δράση και να κάνει το 2-1.

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, ο Λεβαδειακός ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι κι είχε και δοκάρι σε σουτ του Νίλι στο 41′. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τους Μπουχαλάκη, Ρόνι Λόπες και Κίτσο στις θέσεις των Κουντέ, Μπα κι Αποστολόπουλου.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ονιεκουρού να κάνει το 2-2 και τελικά ο Λεβαδειακός βρήκε και πάλι γκολ, κάνοντας το 3-1 στο 61′ με κεφαλιά του Δούμτσιου.

Οι Βοιωτοί δεν μπόρεσαν να χαρούν το προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός μείωσε σε 3-2 με τον Ρόνι Λόπες.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει με την ίδια ευκολία κλασικές φάσεις για γκολ, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ζευγάρι ενόψει της ρεβάνς στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σαμάσα, Βλάχος (52' Χάμοντ), Νίκας (74' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59' Μουτίνιο), Λινάρδος (52΄Δούμτσιος), Πολέτο (74' Αλμπάνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46' Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82' Μαρίνος), Ονιεκουρού, Αλγκασίμ Μπα (46' Λόπες), Τικίνιο.