Quantcast

Στη Μασσαλία με στόχο να «κλειδώσει» την ευρωπαϊκή συνέχεια ο Ολυμπιακός - Ανοιχτή μία έκπληξη στην ενδεκάδα

Να ντουμπλάρει τις νίκες του επί της Μαρσέιγ στον όμιλο, ώστε να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και της Πόρτο θέλει ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενείται απόψε (22:00) στο «Βελοντρόμ» από τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται ήδη έξι βαθμούς πίσω από τους Πορτογάλους και θέλει να φύγει με το «διπλό» από τη Μασσαλία, ελπίζοντας παράλληλα σε ήττα των «δράκων» από τη Μάντσεστερ Σίτι για να έχει πιθανότητες να κάνει τη μεγάλη ανατροπή την τελευταία αγωνιστική, όταν θα υποδεχτεί την Πόρτο στο Καραϊσκάκη (9/12, 22:00).

Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα από την έδρα της Μαρσέιγ, ώστε να «κλειδώσουν» την τρίτη θέση και τη συνέχεια στους «32» του Europa League.

Εκτός «μάχης» για τους Πειραιώτες βρίσκονται οι Χασάν, Ραντζέλοβιτς και Μπρούμα, ενώ κι ο Βαλμπουενά, παρότι ακολούθησε την αποστολή, δεν υπολογίζεται.

Δεν αποκλείεται να γίνει μία μίνι έκπληξη από τον Μαρτίνς στον καταρτισμό της ενδεκάδας, με τον Βρουσάι να διεκδικεί θέση στο ένα άκρο της επίθεσης αντί του Μασούρα.

Κατά τα λοιπά, ο Σα θα είναι στα γκολπόστ, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην άμυνα, τριάδα στο κέντρο οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά και επιθετική τριπλέτα οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί και ένας εκ των Βρουσάι ή Μασούρα.

Οι Γάλλοι, από την πλευρά τους, που παραμένουν χωρίς βαθμό, αλλά και χωρίς γκολ στον όμιλο, θέλουν πάση θυσία το τρίποντο για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της τρίτης θέσης.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας αναμένεται να ξεκινήσει με τους Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο Γκονζάλεθ, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Καμαρά, Σανσόν, Παγιέ, Τοβέν και Μπενεντέτο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Μανθάνο, με βοηθούς τους Νεβάδο και Ναρχάνο, τέταρτος ο Μαρέσκα, στο VAR ο Μπενγκοετσέα και AVAR ο Πριέτο.

Η 5H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/12)

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός (22:00)

Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12)

Ολυμπιακός-Πόρτο (22:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Μαρσέιγ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (9-1)

2. Πόρτο 9 (8-3)

3. Ολυμπιακός 3 (1-6)

4. Μαρσέιγ 0 (0-9)