Quantcast

Στη σύσταση υγειονομικής επιτροπής για την άμεση επανεκκίνηση των ομίλων προχώρησε η ΕΙΟ

Στη σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής με μέλη γιατρούς προχώρησε η διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

O πρόεδρος της ΕΙΟ, μάλιστα, Αντώνης Δημητρακόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία της επιτροπής κατά την διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης που είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με 48 Ομοσπονδίες .

Η Επιτροπή αποτελείται από τους Άκη Τσαλίκη, καθηγητή οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ, πρόεδρο ΕΑΘ και ΝΟΘ, Κώστα Καλογερόπουλο, διευθυντή παθολογίας ΠΕΔΥ Πάτρας, πρόεδρο Ι.Ο. Πατρών, Τάσο Νικολάου, χειρούργο οδοντίατρο, πρόεδρο του Ι.Ο. Χανίων και Ηλία Μανωλάκη, παθολόγο, παλιό αθλητή του ΝΟΕ.

Τα μέλη της υγειονομικής επιτροπής της ΕΙΟ έστειλαν ήδη τις προτάσεις τους στην υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ για το πώς πρέπει να γίνει άμεσα η επανεκκίνηση των ομίλων.

Σύμφωνα με την επιτροπή η ιστιοπλοϊα είναι ασφαλές ατομικό άθλημα που διεξάγεται σε ανοικτό χώρο και συγκεκριμένα στη θάλασσα και η χρήση των αποδυτηρίων των ομίλων μπορεί να περιορισθεί, ακόμα και να αποφευχθεί πλήρως.

Έτσι, πάντα κατά την επιτροπή την ΕΙΟ, η ιστιοπλοϊα θα πρέπει να είναι μεταξύ των πρώτων αθλημάτων που θα συμπεριληφθούν στην σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί με τα προληπτικά μέτρα περιορισμού της διάδοσης της COVID-19.

Και σε συνεργασία με την υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ τα μέλη της επιτροπής της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι έτοιμα να εκδώσουν ειδικές οδηγίες προς τις διοικήσεις των ομίλων, τους προπονητές, τους αθλητές και τους γονείς τους για την αποφυγή διασποράς της νόσου στους χώρους των ομίλων, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος.

Η δε ΕΙΟ έχει συμμορφωθεί πλήρως με το υγειονομικό πρωτόκολλο που προτάθηκε από την αρμόδια υγειονομική

επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ για την συνεπή τήρηση του πλαισίου κανόνων της ατομικής υγιεινής. Έτσι, οι εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας είναι πανέτοιμες και από ιατρικής πλευράς να φιλοξενήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις προπονήσεις τους.