Quantcast

Στο φουλ οι διεργασίες για τον πάγκο της Εθνικής

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι στην έξοδο μετά τον κακό χαμό που ακολούθησε της ήττας-σοκ της Εθνικής Ελλάδος από την Αρμενία και παρά το γεγονός ότι στην ΕΠΟ κερδίζουν χρόνο και δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη το «διαζύγιο», η ουσία δεν αλλάζει.

Ο 66χρονος Μακεδόνας τεχνικός μετράει αντίστροφα, αν και η αποχώρησή του ίσως δεν επικυρωθεί όσο άμεσα θα περιμέναμε, δηλαδή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ερχόμενης Τετάρτης (19/6).

Αυτό που απομένει, πάντως, είναι μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο για να κλείσει και τυπικά το ζήτημα.

Διεργασίες, ωστόσο, για την επόμενη μέρα γίνονται ήδη. Ορισμένοι σύμβουλοι έχουν εκφράσει την άποψη να συνεχίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με μια δοκιμασμένη επιλογή, όπως ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Τάκης Λεμονής ή ο Μανόλο Χιμένεθ.

Όμως, έχει σχηματιστεί κι ένας αρκετά ισχυρός πόλος στο εσωτερικό της ομοσπονδία για την επιλογή ξένου προπονητή που δεν θα έχει εργαστεί ξανά στη χώρα μας και ο οποίος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες στο οργανόγραμμα και στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των εθνικών ομάδων.

Πάντως, σημαντικός παράγοντας είναι και το οικονομικό σκέλος για την πρόσληψη του νέου εκλέκτορα, καθώς είναι περιορισμένο το μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει η ΕΠΟ.