Quantcast

Στον τελικό του ισπανικού Super Cup η Μπαρτσελόνα - ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή  τον Μαρκ-Άντρε τερ Στέγκεν, ο οποίος απέκρουσε δύο εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι, η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση για τον τελικό του ισπανικού Super Cup, επικρατώντας της σπουδαίας Σοσιεδάδ με συνολικό σκορ 4-3 (κανονικός αγώνας και παράταση 1-1).

Ο πρώτος ημιτελικός του Super Cup στο «Estadio Nuevo Arcángel» της Κόρδοβα ήταν συγκλονιστικός. Η πολυνίκης του θεσμού με 13 κατακτήσεις «Μπάρτσα», χωρίς το Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της, πήρε το προβάδισμα στο 39' με κεφαλιά του Ντε Γιόνγκ από σέντρα του Γκριεζμάν. Οι Βάσκοι ωστόσο, δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, με πέναλτι του Ογιορθάμπαλ στο 51' (χέρι του Ντε Γιόνγκ).

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση κι αφού δεν άλλαξε κάτι ούτε στο έξτρα 30λεπτο κατέληξε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, όπου η Μπαρτσελόνα ήταν πιο ψύχραιμη, αλλά είχε και σε φανταστική κατάσταση τον διεθνή Γερμανό γκολκίπερ.

Ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε τα πρώτα δύο πέναλτι των Τζον και Ογιορθάμπαλ (πρώτο πέναλτι που έχασε ο τελευταίος μετά από 17 εύστοχες εκτελέσεις), ενώ στα πρώτα δύο χτυπήματα των Καταλανών ευστόχησε μόνο ο Ντεμπελέ (άστοχος ο Ντε Γιόνγκ). Ο Χοσέ έστειλε το τρίτο πέναλτι της Σοσιεδάδ στο δοκάρι κι ο Πιάνιτς με ψύχραιμη εκτέλεση έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «μπλαουγκράνα».

Ο Μερίνο έκανε το 1-2, ο Γκριεζμάν αστόχησε με τη σειρά του κι ο Γιανουζάι ισοφάρισε σε 2-2. Στην πέμπτη και καθοριστικότερη εκτέλεση ο Πουτζ βρήκε δίκτυα, έκανε το 2-3 στη διαδικασία των πέναλτι και χάρισε στη Μπαρτσελόνα την πρόκριση για τον τελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει το βράδυ της Πέμπτης (14/1, 22:00) στο «Rosaleda», το γήπεδο της Μάλαγα, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αθλέτικ Μπιλμπάο.