Quantcast

Στους Λέικερς για δύο χρόνια ο Μαρκ Γκασόλ

Οι Λος Αντζελες Λέικερς και ο τρεις φορές All-Star, Μαρκ Γκασόλ συμφώνησαν σε διετές συμβόλαιο όπως ανέφερε το ESPN.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Λέικερς έκαναν χώρο στο salary cap ανταλλάσοντας τον Τζαβέιλ ΜακΓκι και ένα draft δευτέρου γύρου για τους Τζόρνταν Μπελ και Αλφόνσο ΜακΚίνι. Και οι δύο παίκτες έχουν μη-εγγυημένα συμβόλαια, έτσι οι Λέικερς μπορούν να κρατήσουν και τους δύο παίκτες ή να επιλέξουν να παραιτηθούν από το ένα ή και τα δύο.

Ο 35χρονος Γκασόλ που βρίσκεται στη «δύση» της καριέρας του έπαιξε 10,5 σεζόν με τους Μέμφις Γκρίζλις και τον τελευταίο 1,5 χρόνο με τους Τορόντο Ράπτορς ενώ ήταν βασικός συντελεστής στο πρωτάθλημα του Τορόντο το 2019.

Πέρυσι είχε μέσο όρο 7,5 πόντους και 6,3 ριμπάουντ σε 44 παιχνίδια.

Ο Γκασόλ επιλέχθηκε στο δεύτερο γύρο από τους Λέικερς το 2007 όταν έπαιζε στην Ισπανία και στάλθηκε στο Μέμφις τον Φεβρουάριο του 2008 σε μια συμφωνία που έφερε τον μεγάλο του αδερφό, Πάου στο Λος Αντζελες.

Ηταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος τη σεζόν 2014/15 και της δεύτερης καλύτερης πεντάδας την επόμενη χρονιά ενώ τη σεζόν 2012/13 αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος.

Σε 12 σεζόν στο ΝΒΑ ο Γκασόλ έχει μέσο όρο 14,6 πόντους, 7,6 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ σε 839 παιχνίδια.

Ο Τζαβέιλ ΜακΓκι πέρασε τις τελευταίες δύο σεζόν με τη φανέλα των Λέικερς. Ο 32χρονος είχε μέσο όρο 6,6 πόντους και 5,7 ριμπάουντ ξεκινώντας βασικός σε 68 παιχνίδια την περασμένη σεζόν.