Quantcast

Στραματσόνι: Μεγάλη νίκη για όλους η είσοδος των γυναικών του Ιράν στο γήπεδο - ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αντρέα Στραματσόνι αναφέρθηκε στην ιστορική ημέρα που έλαβε χώρα στο Ιράν με την είσοδο των γυναικών στα γήπεδα του Ιράν.   

«Αυτό που συνέβη σήμερα στο γήπεδο Αζάντι είναι μια μεγάλη νίκη για το Ιράν και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο», είπε στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού για να συμπληρώσει:

«Η εθνική ομάδα του Ιράν δεν μπορούσε να το γιορτάσει καλύτερα ποδοσφαιρικά με αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό».

Μάλιστα, ο Στραματσόνι έχει ζήσει από κοντά όλη την ιστορία με τον θάνατο της Σαχάρ Κονταγιάρι, της κοπέλας που διεκδίκησε το δικαίωμα να πάει στο στάδιο όπως οι άντρες, η οποία αυτοπυρπολήθηκε και κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. «Ήταν μίας δική μας φίλαθλος, και το έζησα από πολύ κοντά» ανέφερε ο τεχνικός της Εστεγκλάλ. 

Σε μία αναμέτρηση ιστορικής σημασίας το Ιράν συνέτριψε με 14-0 την Καμπότζη. Έπειτα από 38 χρόνια επετράπη η είσοδος στο γήπεδο σε γυναίκες και μάλιστα βρέθηκαν 3.000 σε αυτό, καθώς τα εισιτήρια ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένα.

Αυτή η απόφαση προέκυψε έπειτα από το... σχετικό βέτο που έθεσε η FIFA.

Σε ό,τι αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο γνωστός μας Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε τέσσερα γκολ.

Δείτε φωτογραφίες από την ιστορική αναμέτρηση: