Quantcast

Τα δύο γκολ του Αραβίδη ξύπνησαν τον Άρη, 2-2 στη Λαμία

Ένας κακός για 50 λεπτά Άρης λίγο έλειψε να πετύχει μια μεγάλη ανατροπή στη Λαμία, η οποία τελικά έμεινε στη… μέση.

Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν από το 2-0 (και τα δύο γκολ ο Αραβίδης) για να ισοφαρίσουν μέσα σε τρία λεπτά στο τελικό 2-2 (Λάρσον, Ιντέγε οι σκόρερ). 

Στους 34 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ, που δεν κατάφερε να κλειδώσει από σήμερα (ήθελε νίκη) τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Μπορεί, όμως, αυτό να συμβεί αύριο.

 Από την άλλη το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου βρέθηκε κοντά στην πρώτο του τρίποντο μετά από επτά παιχνίδια χωρίς νίκη, όμως τελικά πρέπει να αισθάνεται και χαρούμενο που απέφυγε την ήττα.

Ο Αραβίδης βρήκε δίχτυα στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 469 ημέρες! Συγκεκριμένα μετά τη 10η Νοέμβριου του 2018 όταν είχε σκοράρει με πέναλτι κόντρα στον Λεβαδειακό όταν αγωνιζόταν με τον ΟΦΗ.

Νωθρός εμφανίστηκε ο Άρης στα πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης και το πλήρωσε.  Αρχικά στο 19’ ο Βέλεθ ανέτρεψε στην περιοχή τον Καραμάνο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Βασιλόγιαννης, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Κουέστα. 

Παρότι οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, αυτό δεν στάθηκε αρκετό ώστε ο Άρης να αφυπνιστεί. Έτσι η Λαμία άνοιξε το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα (24’). Από μία σέντρα-σουτ του Δημούτσου, η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη, που με γυριστό βολέ νίκησε τον Κουέστα για το 1-0!

Ο Άρης προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου να βγει μπροστά, δεν κατάφερε όμως να απειλήσει καθόλου. Ο Ιντέγε ήταν τελείως αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, με τον Ένιγκ να είναι εμφανώς προβληματισμένος από όσα έβλεπε επί 45 λεπτά. 

Εντυπωσιακές εναλλαγές συναισθημάτων είδαμε στα πρώτα εννέα λεπτά του β’ μέρους. Αρχικά στο 48’ ο Αραβίδης εκμεταλλεύθηκε την… μηδενική αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων και μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά πάσα του Καραμάνου σκόραρε από κοντά με κεφαλιά για το 2-0!

Όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, καθώς ο Άρης απείχε πολύ από το καλό πρόσωπο στο οποίο μας είχε συνηθίσει. Κι όμως η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική.

Στο 52΄ ο Λάρσον με εξαιρετικό γυριστό σουτ από τα όρια της περιοχής εκτέλεσε τον Θεοδωρόπουλο για το 2-1. Και πριν καλά-καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι, οι κιτρινόμαυροι κτύπησαν ξανά!

Ο Γκάμα πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Νιάσε, και ο Ιντέγε που βρέθηκε στο σωστό σημείο σκόραρε  για το 2-2!

Ο Άρης είχε πλέον την ψυχολογία με το μέρος του. Οι κίτρινοι πήραν την κατοχή και πίεσαν, όμως  δεν κατάφεραν να φτιάξουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία, αν και πάτησαν αρκετές φορές στην περιοχή.

Έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Νιάσε, Καραμάνος (79’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (85’ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς (63’ Σάλιακας), Αραβίδης.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ρόουζ, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (79’ Μαντσίνι), Γκάμα (91’ Μαρτίνες), Λάρσον (88’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.