Quantcast

Australian Open: Iστορικός τελικός ανάμεσα σε Τσιτσιπά- Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκονται αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό του Australian Open.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνα πρωταθλητή να μπαίνει στο κορτ του Rod Laver Arena στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, για να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open στη Μελβούρνη. 

Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος με νίκη θα κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του και θα ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή του παγκόσμιου τένις.

Ο δεύτερος τελικός σε τουρνουά Grand Slam στην καριέρα του κορυφαίου Ελληνα τενίστα τον φέρνει ξανά αντιμέτωπο με τον Σέρβο, όπως και στο Ρολάν Γκαρός το 2021 όπου ο «Νόλε» είχε ανατρέψει το προβάδισμα με 2-0 του Στέφανου για να επικρατήσει με 3-2.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς θα κοντραριστούν, με τον νικητή του τελικού του Australian Open να στέφεται πρωταθλητής στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς και τη Δευτέρα (30.01) να σκαρφαλώνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Αυτή θα είναι η 13η φορά που οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι. Στις προηγούμενες 12 o Νόλε μετρά 10 νίκες, ενώ τρέχει αήττητο σερί εννιά αγώνων.