Quantcast

Τελικός Champions League: Λίβερπουλ και Ρεάλ για τον «θρόνο» της Ευρώπης

Όταν «συγκρούονται» σε τελικό Champions League η πρώτη και η τρίτη πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του θεσμού, μία και μόνη πρόβλεψη είναι εφικτή: θα είναι τελικός απολαυστικός που θα γράψει ιστορία.

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ τίθενται αντιμέτωπες απόψε (22:00) στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Παρίσι (αφού ο τελικός έφυγε από την αρχική του έδρα στην Αγία Πετρούπολη), με σκοπό η μεν Ρεάλ να κατακτήσει τον 14ο τίτλο της, η δε Λίβερπουλ να φθάσει τα 7 τρόπαια στον κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό θεσμό.

Οι δύο σύλλογοι, που έχουν κατακτήσει και πέντε από τα οκτώ τελευταία τρόπαια, έχουν ήδη κατακτήσει τρεις τίτλους φέτος: η Ρεάλ το πρωτάθλημα Ισπανίας και η Λίβερπουλ τα δύο εγχώρια Κύπελλα. Ωστόσο, το αποψινό είναι το κάτι άλλο...

Μετά τις εκπληκτικές ανατροπές επί των Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, η «Βασίλισσα» θα πρέπει να δείξει την αξία της και εκτός «Μπερναμπέου» και μάλιστα, κόντρα στους «ρεντς» που έχασαν από τα χέρια τους το πρωτάθλημα στα τελευταία λεπτά της Premier League. Για κάποιους αυτό ίσως λειτουργήσει υπέρ των Άγγλων απόψε, ενώ για άλλους δεν υπάρχει πιο… βαριά φανέλα από αυτή της Ρεάλ, όπως αποδείχθηκε επανειλημμένως φέτος.

Με πλήρες ρόστερ θα παραταχθεί η πρωταθλήτρια Ισπανίας στο Παρίσι, καθώς ο Κάρλο Αντσελότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα τραυματισμού ή τιμωρίας των παικτών του. Στην αποστολή, μάλιστα, συμπεριέλαβε και τον υπό παραχώρηση Γκάρεθ Μπέιλ που είχε «λάμψει» όταν οι δύο αυτές ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό του 2018.

Ο τεχνικός των Άγγλων, Γιούργκεν Κλοπ, που θέλει κι εκείνος τη ρεβάνς για τον τελικό προ τετραετίας, με τις γκάφες του γκολκίπερ Λορίς Κάριους, θα αποφασίσει τελευταία στιγμή εάν θα συμπεριλάβει στις επιλογές του τον προερχόμενο από τραυματισμό Τιάγκο Αλκάνταρα.

Στα αξιοσημείωτα πως ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Champions League με τη σημερινή του μορφή. Ο πρώτος ήταν ο Άκης Ζήκος με τη Μονακό το 2004. Τότε οι Μονεγάσκοι είχαν ηττηθεί 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Διαιτητής του αποψινού τελικού θα είναι ο 39χρονος Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν.

 Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Λουίς Ντίας, Μανέ.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr