Quantcast

Τένις-Ρολάν Γκαρός: Με ανατροπή και «πλώρη» για το 23ο ο Τζόκοβιτς - Πέρασε στα ημιτελικά - BINTEO

Επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Κάρεν Χατσάνοφ.

Το κακό ξεκίνημα που είχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον πρώτο χρονικά προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός απέναντι στον Κάρεν Χατσάνοφ, δεν εμπόδισε τον Σέρβο να φέρει τα πάνω κάτω και με ανατροπή να νικήσει με 3-1 και να πάρει το πρώτο «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του κορυφαίου τουρνουά του Παρισιού.

Ο Ρώσος πήρε το πρώτο σετ με 6-4, με το «Νόλε» να ισοφαρίζει πάρα πολύ δύσκολα στο τάι μπρέικ με 7-6 χωρίς να χάσει πόντο. Από και κει πέρα ο Σέρβος, ο οποίος στην «Πόλη του Φωτός» κυνηγά το 3ο του τρόπαιο και 23ο Grand Slam στην καριέρα του, βρήκε τα... πατήματά του και με 6-2, 6-4 έφτασε στη νίκη, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον έχριζαν ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

Να σημειωθεί ότι ο Τζόκοβιτς, σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο στο 2ο major του 2023 θα ξεπεράσει σε Grand Slam τον Ράφαελ Ναδάλ (μετρούν από 22 έκαστος), ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τη σημερινή του νίκη ο Τζόκοβιτς έφτασε τις 8 σερί απέναντι στον Χατσάνοφ, ενώ συνολικά βελτίωσε το ρεκόρ στο κορτ απέναντι στο νο11 της παγκόσμιας κατάταξης σε 9-1!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ