Quantcast

Το νέο milestone του απίστευτου Μέσι

Για πολλούς είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, αν κι αυτή είναι μία συζήτηση στην οποία πάντα θα μπαίνουν μέσα και τα ονόματα του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Έντσο Αράντες Ντο Νασιμέντο «Πελέ». 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα επιτεύγματα του Λιονέλ Μέσι δεν παύουν να είναι άξια αναφοράς και θαυμασμού, ακόμη και τώρα που έχει «πατήσει» πλέον τα 35 του. 

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, προσέθεσε το περασμένο Σάββατο (6/8) άλλο ένα «ορόσημο» στην καταπληκτική πορεία του στο άθλημα. Με το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε με ανάποδο «ψαλίδι» και την ασίστ που κατέγραψε στο εμφατικό -εκτός έδρας- 5-0 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Κλερμόν, στην πρεμιέρα της γαλλικής Ligue 1, ξεπέρασε τα 1.000 «γκολ συνεισφοράς» (προσωπικά γκολ κι ασίστ) στις δύο ομάδες που αγωνίστηκε, ήτοι την Μπαρτσελόνα και τους Παριζιάνους.

Συγκεκριμένα, ο επτάκις νικητής της Χρυσής Μπάλας μετράει πλέον 684 γκολ και 318 ασίστ σε 812 επίσημα ματς με την «Μπάρτσα» και την Παρί. Αν δε, στις παραπάνω συλλογικές επιδόσεις του, προστεθούν κι όσα έχει κάνει και με την Εθνική Ομάδα της Αργεντινής, ο «ψύλλος» έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 1.000 «γκολ συνεισφοράς», καθώς μετράει άλλα 86 τέρματα και 51 ασίστ σε 162 ματς με τη φανέλα της «αλμπισελέστε».

Ο επί σειρά ετών μεγάλος «ανταγωνιστής» του στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αντίστοιχα 902 «γκολ συνεισφοράς» (692 προσωπικά τέρματα και 217 ασίστ) σε 929 επίσημους αγώνες με τις ομάδες που αγωνίστηκε στην καριέρα του (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε δύο θητείες, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους).

ΤΑ 1.002 «ΓΚΟΛ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ» ΤΟΥ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ

ΟΜΑΔΑ               ΑΓΩΝΕΣ    ΓΚΟΛ     ΑΣΙΣΤ

Μπαρτσελόνα         776       670      302

Παρί Σεν Ζερμέν      36        14       16

ΣΥΝΟΛΟ              812       684      318