Quantcast

Τσέφεριν: «Είναι αδύνατο να αγωνιστούν οι ουκρανικές ομάδες στις έδρες τους»

Σε άλλες χώρες θα αγωνιστούν οι ουκρανικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη αγωνιστική περίοδο, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα, μετά την εισβολή της Ρωσίας από τις 24 Φεβρουαρίου, όπως τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι προετοιμασίας των ουκρανικών συλλόγων σε άλλες χώρες (όπως έγινε με την Εθνική Ομάδα στη Σλοβενία), ενώ αναφέρθηκε και στην παραμονή του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

«Σίγουρα θα χρειαστεί να δώσουν εκτός έδρας αγώνες, ακόμα και τα εντός έδρας παιχνίδια. Όλα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες, το πού θα προετοιμαστούν. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αλλά είναι απολύτως αδύνατο να αγωνιστούν στις έδρες τους» τόνισε ο Τσέφεριν και πρόσθεσε για τον Μπαπέ, αλλά και την ανακοίνωση της LaLiga, η οποία στράφηκε κατά της γαλλικής ομάδας, λόγω των οικονομικών δεδομένων της συμφωνίας.

«Οι κανονισμοί του Financial Fair Play είναι αρκετά αυστηροί. Όποιος σέβεται τους κανόνες μας είναι καλοδεχούμενος να παίξει στις διοργανώσεις μας. Όποιος δεν τους σέβεται, δεν είναι. Ούτε η Ρεάλ ούτε κάποιος άλλος μπορεί να λέει στην UEFA τι να κάνει. Είναι εξαγριωμένοι από μία σκοπιά, αλλά απ' όσο γνωρίζω, η πρότασή τους ήταν παρόμοια με εκείνη της Παρί».

Ακολούθως ο Τσέφεριν υπερασπίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς συλλόγων όπως η Παρί και η Μάντσεστερ Σίτι: «Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Πείτε μου ένα επιχείρημα, γιατί δεν πρέπει να είναι ιδιοκτήτες ενός συλλόγου. Αν πείτε επειδή οι σύλλογοι ανήκουν στους φιλάθλους, δεν νομίζετε ότι οι άλλοι αγγλικοί σύλλογοι έχουν ιδιοκτήτες; 

Έχουν ιδιοκτήτες από τις ΗΠΑ, ορισμένοι από τη Μέση Ανατολή, έχουν ιδιοκτήτες από την Αγγλία. Οπότε είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση και κουράστηκα από αυτές τις κατηγορίες χωρίς βάση. Θέλω να μάθω ποιος παραβίασε τους κανόνες κι αν παραβίασε τους κανόνες, θα τιμωρηθεί».