Quantcast

UEFA: Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «OPAP Arena»

To ευρωπαϊκό Super Cup 2023 θα διεξαχθεί στο φαληρικό γήπεδο, ενώ τον Απρίλιο θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή του τελικού του Conference League 2023-2024 στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις θα φιλοξενήσει η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η UEFA. Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του Super Cup 2023 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 16 Αυγούστου, ενώ η OPAP Arena αναμένεται να πάρει τον τελικό του Conference League 2023-2024, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται τον Απρίλιο.

Η απόφαση για το Super Cup 2023 επισημοποιήθηκε την Τετάρτη από την εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις για τον δεύτερο τελικό αναμένονται εντός του Απριλίου (όταν θα ανακοινωθούν και οι έδρες των υπολοίπων τελικών για το 2023-2024).

Ο τελικός του Super Cup θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου (22:00) μεταξύ του νικητή του Chamions League και του νικητή του Europa League. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να διεξαχθεί στο Καζάν της Ρωσίας, όμως ο αποκλεισμός της χώρας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία οδήγησε την UEFA σε εξεύρεση νέας έδρας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.