Quantcast

Χασάν, Πογκμπά και Μαχρέζ στο πλευρό των Παλαιστινίων

«Δεν χρειάζεται να είσαι Άραβας για να προσευχηθείς για την Παλαιστίνη, απλά πρέπει να είσαι άνθρωπος».

Αυτά τα λόγια έγραψε στο twitter ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν «Κόκα», εκφράζοντας μαζί με πολλούς άλλους αθλητές, όπως επισημαίνει σήμερα το  γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους, εν μέσω αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μόνο χθες, τουλάχιστον είκοσι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση για τις ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί από τον παλαιστινιακό θύλακα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Άραβες και μουσουλμάνοι αθλητές εκφράζουν μέσω των social media την υποστήριξή τους στους Παλαιστινίους, ενώ ποδοσφαιριστές διαδίδουν μηνύματα αλληλεγγύης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γάλλος διεθνής μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram, σχολιάζοντας: «Ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη και αγάπη. Προσευχήσου για την Παλαιστίνη».

Ο Αλγερινός σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος στις 29 Μαΐου θα αγωνιστεί στον τελικό του Champions League κόντρα στην Τσέλσι, δημοσίευσε την παλαιστινιακή σημαία στον λογαριασμό του στο Twitter με το hashtag #SaveSheikhJarrah. Σε αυτό το «τιτίβισμα» έγινε retweet περισσότερες από 50.000 φορές.

Ο Μαροκινός διεθνής της Ιντερ, Ασράφ Χακίμι, δημοσίευσε ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Twitter με ένα κορίτσι που συνελήφθη από άνδρες ασφαλείας.

Στους αθλητές που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους συμπεριλαμβάνονται επίσης ο Ρώσος πρωταθλητής μικτών πολεμικών τεχνών, Χαμπιμπ Νουρμαγκομέντοφ, ο Γάλλος πρώην διεθνής άσος της Φιορεντίνα, Φρανκ Ριμπερί, ο Γερμανός αμυντικός, Σκόντρα Μουστάφι, και ο παλαίμαχος επιθετικός από το Μάλι, Φρεντερίκ Κανουτέ, που έγραψε στο Twitter:

«Το Απαρχάιντ συνεχίζεται και οι Παλαιστίνιοι εκδιώκονται από τα σπίτια τους, ενώ οι περισσότεροι ηγέτες είναι συνεπείς στη σιωπή τους».