Quantcast

Ύμνοι του Μπόρις Μπέκερ για τον Στέφανο Τσιτσιπά – Η πρόβλεψή του για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα

Ο Μπόρις Μπέκερ, ένας θρύλος του τένις, έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά και προέβλεψε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα κατακτήσει, κάποια στιγμή στο μέλλον, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μπέκερ, ο οποίος έχει βρεθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει στη συλλογή του –μεταξύ άλλων- 6 Grand Slams ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προβλέπω ότι ο Τσιτσιπάς θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω βρεθεί σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και έχω δει πόσο παθιασμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και φίλαθλοι».

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία που ξεχωρίζει στον Τσιτσιπά, ο Μπέκερ σημείωσε: «Ξεχωρίζει το μυαλό του. Ήταν ο μόνος που πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Η πίστη στις δυνατότητές σου είναι σημαντικό στοιχείο για να κάνεις μία μεγάλη καριέρα. Κάποια πράγματα δεν μπορεί να στα διδάξει κανείς. Η’ τα έχεις ή όχι».

Καταλήγοντας, ο Μπέκερ υπογράμμισε: «Έρχεται η αλλαγή φρουράς στο τένις, παρά το γεγονός ότι ο Ναδάλ τελείωσε τη σεζόν στο νούμερο ένα, ο Τζόκοβιτς στο δύο και ο Φέντερερ στο τρία. Οι νέοι τενίστες όλο και μειώνουν την απόσταση. Ο Τσιτσιπάς ήταν ο πιο συνεπής στην εβδομάδα των ATP Finals και έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο».