Quantcast

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ!

Σε έναν σπουδαίο τελικό στην Κωνσταντινούπολη που οδηγήθηκε στα πέναλτι, η Λίβερπουλ επικράτησε με 5-4 της Τσέλσι και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, με τον Αντριάν να αποκρούει το χτύπημα του Έιμπραχαμ. Η κανονική διάρκεια του τελικού έληξε 1-1, ενώ η ημίωρη παράταση που ακολούθησε έληξε 2-2. 

Αν κάποιος άνοιγε την τηλεόρασή του και έβλεπε τα πρώτα 15 λεπτά στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, θα έβγαζε το λανθασμένο συμπέρασμα, ότι το Λίβερπουλ – Τσέλσι έχει ήδη νικητή. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της “Vodafone Arena” με το… μαχαίρι στα δόντια και περιόρισαν την αντίπαλό τους σε ρόλο κομπάρσου.

Μετά το πρώτο… κόκκινο κύμα, που γρήγορα καταλάγιασε, οι “μπλε” πήραν τα ηνία του αγώνα και η υπεροχή τους δεν άργησε να μετουσιωθεί σε γκολ. Οι Πέδρο και Πούλισιτς προκαλούσαν συνέχεια προβλήματα στην άμυνα των “κόκκινων”. Στο 22′ ο Ισπανός από πλάγια θέση εντός περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αντριάν.

Στο 32′ και πάλι ο Πέδρο έβγαλε τρομερή κάθετη στην περιοχή προς τον Κόβασιτς, όμως ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Αντριάν επενέβη εξαιρετικά κρατώντας το “μηδέν”. Αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζιρού. Ο Πούλισιτς έκανε εξαιρετική προσπάθεια με την μπάλα στα πόδια, από κεντρικά προς τα δεξιά, με διαγώνια πάσα τροφοδότησε τον διεθνή Γάλλο κι εκείνος από αριστερά εντός περιοχής, νίκησε τον Αντριάν για το 1-0 της ομάδας του.

Η Λίβερπουλ ήταν και πάλι αυτή που μπήκε φουριόζα. Μάλιστα σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης δύο λεπτά μετά την σέντρα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Φιρμίνο που μόλις είχε μπει στο ματς, μπήκε στην περιοχή, τσίμπησε την μπάλα προ του Κέπα, κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανέ που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια, από άποψη ρυθμού, δεν ήταν ανάλογη. Υπήρχε όμως μια τεράστια διπλή ευκαιρία (διπλή απόκρουση του Κέπα) για τη Λίβερπουλ που θα μπορούσε να καθορίσει το ματς. Στο 75′ ο Σαλάχ δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Φαν Ντάικ στη δεύτερη προσπάθεια μετά την αρχική απόκρουση του Κέπα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τον Βάσκο γκολκίπερ να βάζει εκ νέου το χέρι του πραγματοποιώντας μια σπουδαία διπλή απόκρουση. Στα υπόλοιπα λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι μοιραία οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Στο 95′ ο Μανέ πήρε την μπάλα από αριστερά, έδωσε στον Φιρμίνο, ο Βραζιλιάνος γύρισε στον Σενεγαλέζο στην περιοχή ο οποίος νίκησε τον Κέπα και έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στους “κόκκινους” (2-1). Όμως η χαρά για τη Λίβερπουλ κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά. Μέχρι την ανατροπή του Έιμπραχαμ από τον Αντριάν. Η ρέφερι Στέφανι Φραπάρ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ζορζίνιο δεν λάθεψε φέρνοντας εκ νέου το ματς στα ίσα (2-2). Έκτοτε, νικητής ήταν η κούραση με το δεύτερο 15λεπτο της παράτασης να μην βγάζει νικητή.

Έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, όπου οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες, μέχρι που ο Έιμπραχαμ ανέλαβε να εκτελέσει το πέμπτο πέναλτι για τους “μπλέ”. Ο Αντριάν φώναξε “παρών” και χάρισε την κούπα στη Λίβερπουλ! Τη δεύτερη μετά από εκείνη με τα μεγάλα αφτιά, στην εποχή Γιούργκεν Κλοπ.

Η σειρά των πέναλτι:

Φιρμίνιο 1-0

Ζορζίνιο 1-1

Φαμπίνιο 2-1

Μπάρκλει 2-2

Οριγκί 3-2

Μάουντ 3-3

Αλεξάντερ Άρνολντ 4-3

Έμερσον 4-4

Σαλάχ 5-4

Έιμπραχαμ (Απέκρουσε ο Αντριάν)

Λίβερπουλ: Αντριάν, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ (64′ Βαϊνάλντουμ), Τσάμπερλεϊν (46′ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (103′ Οριγκί).

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (84′ Τομόρι), Ζουμά, Έμερσον, Κόβατσιτς (102′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Καντέ, Πέδρο, Πούλισιτς (74′ Μάουντ), Ζιρού (74′ Έιμπραχαμ).