Quantcast

Ζιντσένκο: «Η Εθνική μπορεί να κάνει υπερήφανη την Ουκρανία»

Ο Ουκρανός μπακ, Ολεξάντρ Ζιντσένκο, εξέφρασε την ελπίδα, η εθνική ομάδα της χώρας του να κάνει την πατρίδα τους υπερήφανη, όταν θα αντιμετωπίσει την Σκωτία στον ημιτελικό των πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου την επόμενη εβδομάδα.

Η Ουκρανία θα παίξει με την Σκωτία στο Hampden Park την 1η Ιουνίου σε έναν αγώνα που αναβλήθηκε τον Μάρτιο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η πρώτη περίοδος όταν άρχισαν όλα, ήταν πολύ περίπλοκη και δεν μπορούσαμε να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο», είπε ο Ζιντσένκο στο BBC και πρόσθεσε:

«Όλες μου οι σκέψεις ήταν για την Ουκρανία, τον ουκρανικό λαό. Θα έλεγα για όλους, για κάθε Ουκρανό ποδοσφαιριστή. Αυτό το παιχνίδι είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ζωή μου. Τα παιδιά φαίνονται έτοιμα και δεν χρειάζεται να μιλάμε για κίνητρο».

Το ματς με την Σκωτία θα είναι ο πρώτος αγώνας της Ουκρανίας από την εισβολή τον Φεβρουάριο, ενώ η Premier League της Ουκρανίας διεκόπη τον περασμένο μήνα.

«Χωρίς αγώνες, δεν είναι εύκολο να προετοιμαστείς», είπε ο Ζιντσένκο και συνέχισε: «Όπως και να'χει δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε.

Μπορώ να υποσχεθώ σε όλον τον ουκρανικό λαό, ότι ο καθένας μας θα δώσει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι και να τον κάνει υπερήφανο για εμάς και ίσως για λίγα δευτερόλεπτα θα θέλαμε να του χαρίσουμε ένα χαμόγελο».

Ο νικητής των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει την Ουαλία στο Κάρντιφ στις 5 Ιουνίου για μια θέση στην τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί τον χειμώνα στο Κατάρ.