Quantcast

Ανανεώθηκε και... αγρίεψε

Το MINI Clubman άλλαξε μάσκα, χρώματα, ζάντες και αναρτήσεις και μπαίνει στην αρένα της αγοράς.

Το premium βρετανικό MINI είναι το πιο ξεχωριστό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, ενώ πλέον είναι και η μοναδική δημιουργία που άντεξε στον χρόνο. Εδώ και 60 χρόνια τιμά την ευφυή σχεδιαστική ιδέα του Αλεκ Ισιγόνη.

Το MINI Clubman αποτελεί μια ακόμη εκδοχή του φημισμένου αυτοκινήτου. Είναι το μοναδικό μοντέλο στην compact κατηγορία που προσφέρει έξι πόρτες και ανανεώθηκε για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στη διεθνή αγορά. Τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά: Ιδιαίτερη φυσιογνωμία με νέα σχεδίαση μάσκας. Προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα. Νέοι προβολείς ομίχλης LED με δακτύλιο φώτων ημέρας. Πίσω φώτα LED στάνταρ, προαιρετικά σε σχέδιο Union Jack. Νέα χρώματα αμαξώματος, νέα έκδοση εξωτερικού Piano Black. Νέες ζάντες αλουμινίου. Σπορ ανάρτηση, μείωση του ύψους κατά 10 χιλ. Νέα γκάμα δερμάτινων επενδύσεων και επιφανειών εσωτερικού. Νέο πρόγραμμα εξοπλισμού MINI Yours. MINI Connected με νέες λειτουργίες. Εκτεταμένη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ MINI.

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED περιλαμβάνουν μια αυτόματη επιλογή δέσμης μεγάλης σκάλας. Η πρωτοποριακή τεχνολογία Matrix για τη μεγάλη σκάλα επιτρέπει την αύξηση της ορατότητας, χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους οδηγούς. Για τον σκοπό αυτό, η μεγάλη σκάλα διαιρείται σε τέσσερα επιμέρους τμήματα που μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και να προσαρμόζονται στην εκάστοτε οδηγική κατάσταση σε ταχύτητες πάνω από 70 χλμ./ώρα. Μόλις η εμπρός κάμερα καταγράψει ένα αντίθετα ερχόμενο ή προπορευόμενο όχημα, ο χώρος που καταλαμβάνει το όχημα φωτίζεται μόνο με τη δέσμη της μεσαίας σκάλας.

Ενα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι η εξαιρετική μεταβλητότητα που παρέχει, καθώς ο χώρος των αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 360 στα 1.250 λίτρα, ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες. Κινητήρες: βενζίνη 1.5 με απόδοση 102 είτε 136 ίππους, ντίζελ 2.0, με 116, 150, 190 ίππους.

Η παρουσίασή του στην Ελλάδα έγινε στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Εξι φωτογράφοι (Κωνσταντίνος και Πέτρος Σοφικίτης, Νικόλας Μάστορας, Κώστας Σπαθής, Ηλίας Τζόιδος, Παναγιώτης Κουτρουμπής και Αρης Κατσιγιάννης), αξιοποιώντας το βασικό μήνυμα του Clubman «Open More Doors», δημιούργησαν εντυπωσιακά φωτογραφικά άλμπουμ.