Quantcast

Ερχεται το Mazda CX-60 PHEV

H Mazda δίκαια καμαρώνει για το νέο απόκτημά της, το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV. 

Είναι το πρώτο Plug-in Hybrid που παρουσιάζει η μάρκα στην ευρωπαϊκή αγορά SUV. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στην Ελλάδα το φθινόπωρο.

Κατασκευάζεται μόνο στην Ιαπωνία και αντιπροσωπεύει όλα όσα έχει ενσωματώσει η εταιρεία στο DNA της τα τελευταία 100 χρόνια, από την απαράμιλλη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, μέχρι την ξεχωριστή ιαπωνική δεξιοτεχνία, τις τελευταίες καινοτομίες στην ανθρωποκεντρική τεχνολογία, καθώς και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης παγκόσμιας κλάσης.

Συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα 100 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355 V, 17,8 kWh.

Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει συνολική ισχύ 327 ίππους και άφθονη ροπή 50,6 χλγμ. Είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η φίρμα. Προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8’’. Συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 1,5 λίτρο/100 χλμ., εκπομπές CO2 33 γρ./χλμ. Αυτονομία έως 63 χλμ. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 58.087 ευρώ (Mazda CX-60/Prime-Line).