Quantcast

Γερμανική οδηγική απόλαυση

Η νέα BMW X2 xDrive25e, με τους 220 ίππους, υπόσχεται υψηλές δόσεις αδρεναλίνης σε όσους την αποκτήσουν.

Ας προετοιμαστούμε για την ημέρα που θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στην άλλη άκρη της Ελλάδας οδηγώντας τα πιο νέα μοντέλα. Πρώτο στη λίστα των καινούργιων επιλογών βάζω τη νέα BMW X2 xDrive25e, γιατί, εκτός από τη φημισμένη οδηγοκεντρική της συμπεριφορά, θέλω να απολαύσω και την επίδραση που θα έχουν στις αισθήσεις μου οι 220 ίπποι.

Μας περιμένουν νέες οδηγικές εμπειρίες από το υβριδικό μοντέλο υψηλής αξίας. Το premium γερμανικό Sports Activity Coupe (SAV) θα ορμήσει στην εθνική οδό για να καταπιεί τα χιλιόμετρα και να παλέψει με τους νομούς της φύσης.

Το πρώτο Sports Activity Coupe με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα. Το μοτέρ μηδενικών ρύπων αποδίδει ισχύ 70 kW/95 ίππων, ροπή 16,6 χλγμ. και μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου ενός σταδίου. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.5 προσφέρει ισχύ 125 ίππων και ροπή 22,4 χλγμ. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου Steptronic. Ετσι, δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο.

Η μάρκα ανακοίνωσε ότι η μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς είναι ταχεία και προσαρμοσμένη με ακρίβεια στην εκάστοτε οδηγική κατάσταση, διασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα ελκτικής πρόσφυσης και ευστάθειας. Δεν έχω λόγους να την αμφισβητήσω, γιατί έχω δοκιμάσει τα άλλα υβριδικά μοντέλα της και γνωρίζω τι σημαίνει οδηγική απόλαυση με τη σφραγίδα της BMW.

Η νέα BMW X2 xDrive25e, χάρη στους 220 ίππους και τα 38,6 χλγμ. ροπής, κερδίζει και στο σπριντ 0-100 χλμ./ώρα. Αρκούν μόνο 6,8’’ για να προσφέρει η βολίδα την υπέρτατη ευχαρίστηση της έντονης επιτάχυνσης. Μέγιστη ταχύτητα 195 χλμ./ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την απόδοση του συστήματος κίνησης στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, υποστηρίζοντας τον θερμικό κινητήρα σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας του και μειώνοντας την κατανάλωση. Κατανάλωση καυσίμου 1,9 λίτρα/100χλμ., κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 13,7 kWh/100 χλμ., εκπομπές CO2 43 γρ./χλμ. Αν αντισταθείς στον πειρασμό να σανιδώσεις το γκάζι και έχεις φορτίσει την μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς, κάνεις έως 57 χλμ. με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Αν το πορτοφόλι αντέχει, αποτελεί μονόδρομο η νέα plug-in υβριδική BMW X2 M35i, 306 ίππων, με κατανάλωση 7,1-6,8 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 163-154 γρ./χλμ. Υπολογίστε τουλάχιστον 66.657 ευρώ. Αλμυρή είναι και η τιμή της νέας BMW X2 xDrive25e, που ξεκινά από τα 46.107 ευρώ.