Quantcast

Νέα Jaguar F-Pace SVR: Βρετανική και... άγρια

Το πανέμορφο μοντέλο αποδίδει 550 ίππους και σε μόλις 4’’ πιάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα.

Το 2021 θα είναι μια καθοριστική χρονιά και για την Jaguar. Η πολυτελής βρετανική μάρκα, εκτός από τις συνέπειες της πανδημίας, έχει να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις από το Brexit. Ωστόσο, τελευταία έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι το 53% των Βρετανών που ενδιαφέρονται να αγοράσουν αυτοκίνητο αυτή την περίοδο θα προτιμήσουν αυτοκίνητα βρετανικής κατασκευής, εάν τα οχήματα που εισάγονται από την Ε.Ε. επιβαρυνθούν με αύξηση των φόρων κατά 10%, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Ε.Ε. για το Brexit.

Στην Ελλάδα, η βρετανική φίρμα, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησαν τα lockdowns, κατάφερε να διατηρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό από τον προβλεπόμενο όγκο των πωλήσεών της και να ενισχύσει τη σχέση της με τους οδηγούς που επιλέγουν τα μοντέλα της.

Η επίθεση της Jaguar στην premium κατηγορία ξεκινά από τον Ιανουάριο της νέας χρονιάς. Με το «καλημέρα», θα λανσάρει το ανανεωμένο F-Pace, το οποίο η μάρκα θεωρεί ότι πλησιάζει τα όρια της νέας γενιάς, αφού φέρνει πολλά καινούργια στοιχεία σε όλους τους τομείς.

Ναυαρχίδα του ανανεωμένου F-Pace είναι η έκδοση SVR. Πρόκειται για την ισχυρότερη πρόταση της γκάμας, αποδίδει 550 ίππους και σε 4’’ πιάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. Ο βενζινοκινητήρας V8 5.000 της Jaguar διαθέτει αναθεωρημένη καμπύλη ροπής, που αυξάνει τη μέγιστη απόδοση στα 70,8 χλγμ. και εξασφαλίζει υψηλή τελική ταχύτητα 287 χλμ./ώρα, με χαμηλότερες εκπομπές και βελτιωμένη απόδοση καυσίμου. Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Quickswift.

Η μάρκα υπόσχεται ότι το νέο τιμόνι με βαθμονόμηση SV και οι αποσβεστήρες εξασφαλίζουν καλύτερη εμπειρία οδήγησης. Η βελτιωμένη ψύξη και τα αναβαθμισμένα τακάκια προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση φρένων, ενώ το νέο ενσωματωμένο Power Booster και η καλύτερη αίσθηση του πεντάλ παρέχουν πρόσθετη εμπιστοσύνη στον οδηγό.

Οι Βρετανοί δεν φρόντισαν μόνο το τεχνολογικό υπόβαθρο, όπου ξεχωρίζει η πρωτόγνωρη αύξηση της ισχύος. Εδωσαν έμφαση στην αναβάθμιση της εξωτερικής εμφάνισης, που είναι εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ανανέωσαν σε μεγάλο βαθμό τον πολυτελή εσωτερικό χώρο, που πλέον εκπέμπει εντονότερα τη βρετανική κουλτούρα για την αισθητική, και προσέθεσαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας.

Οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν τη τελευταία γενιά του Pivi Pro dual-sim infotainment της Jaguar, προσβάσιμο μέσω μιας ολοκαίνουργιας οθόνης αφής 11,4 ιντσών με καμπύλη γυάλινη οθόνη HD. Η δυνατότητα λογισμικού Over-The-Air διασφαλίζει ότι τα πιο πρόσφατα συστήματα οχημάτων και η ψυχαγωγία εγκαθίστανται απρόσκοπτα και απομακρυσμένα.

Η τιμή πώλησης είναι ανάλογη του προϊόντος, από 85.354 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η γκάμα του ανανεωμένου Jaguar F-Pace περιλαμβάνει άλλες τέσσερις κινητήριες μονάδες, συμπεριλαμβανομένης και της υβριδικής πρότασης. Στη βάση υπάρχει ο κινητήρας ντίζελ 2.0, απόδοσης 163 ίππων, από  53.900 ευρώ. Αλλες δύο εκδόσεις της ντιζελοκίνητης μονάδας 2.0, όσον αφορά την ισχύ, με 204 ίππους (57.300 ευρώ), ενώ η ισχυρότερη των 300 ίππων ξεκινά από τα 69.600 ευρώ. Με βενζινοκινητήρα 2.0 250 ίππων ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 67.200 ευρώ. Η τρίλιτρη μονάδα βενζίνης απόδοσης 400 ίππων έχει αρχική τιμή 80.800 ευρώ. Η πρόταση της πολυτελούς βρετανικής μάρκας για την υβριδική τεχνολογία είναι η έκδοση 2.0 PHEV 404 ίππων, με αρχική τιμή 74.900 ευρώ.