Quantcast

Παγκόσμια διάκριση για το Honda e

Το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e κατέκτησε τον τίτλο World Urban Car of the Year στον θεσμό World Car Awards του 2021. 

Επίσης, το Honda Jazz e:HEV ήταν μεταξύ των τριών φιναλίστ για τον τίτλο World Urban Car. Και τα δύο συμπαγή αυτοκίνητα πόλης συμβάλλουν στον εξηλεκτρισμό της ιαπωνικής μάρκας.

Το Honda e υιοθετεί τη ρετρό σχεδίαση και γι’ αυτό ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Διαθέτει διαισθητικές υπηρεσίες infotainment, συνδεδεμένες εφαρμογές, δύο οθόνες αφής, ψηφιακό βοηθό Honda Personal Assistant και εφαρμογή smartphone My Honda+.

Το ενσωματωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Honda Personal Assistant «μαθαίνει» να αναγνωρίζει καλύτερα τη φωνή του οδηγού, να απαντά με μεγαλύτερη ακρίβεια και να συνδέει ευκολότερα το όχημα και τον οδηγό. Το Side Camera Mirror System αντικαθιστά τους παραδοσιακούς εξωτερικούς καθρέπτες με συμπαγείς κάμερες, οι οποίες προβάλλουν live εικόνες σε δύο οθόνες έξι ιντσών μέσα στο αυτοκίνητο.

Δύο επιλογές στον ηλεκτροκινητήρα, όσον αφορά την απόδοση, με 136 είτε 154 ίππους. Η πρώτη έκδοση πιάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 9’’ και η δεύτερη σε 8,3’’. Η τελική ταχύτητα και η αυτονομία είναι ίδιες, 145 χλμ./ώρα και 222 χλμ. αντίστοιχα. Τιμές 35.990 ευρω, Advance 16’’ και Advance 17’’(210 χλμ. αυτονομία) προς 38.990 ευρώ.