Quantcast

Skoda Kodiaq 1.5 TSI: Ενα τίμιο θηρίο

Φόρτωσα στο Skoda Kodiaq όλες τις αποσκευές και τον εξοπλισμό για τα θαλάσσια σπορ των παιδιών. 

Τοποθέτησα και το μικρό ψυγείο με τα απαραίτητα εφόδια για να διατηρήσουμε την θερμιδική μας ισορροπία και την ενυδάτωση. Και υπήρχε κενός αποθηκευτικός χώρος. Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που πήγα διακοπές χωρίς να αντιμετωπίσω προβλήματα με τη χωρητικότητα.

Το πιο μεγάλο SUV της μάρκας, που έχει την ικανότητα να συνδυάζει τις αρετές των γερμανικών αυτοκινήτων διατηρώντας τις τιμές σε λογικά επίπεδα, προσφέρει 630 λίτρα στον άριστα σχεδιασμένο αποθηκευτικό χώρο. Να προσθέσω το χαμηλό κατώφλι, τις πολλές θήκες για μικρά αντικείμενα και τις έξυπνες λύσεις για να μη λείψει τίποτα από τους επιβάτες.

Η μετακίνηση των πίσω καθισμάτων κατά 18 χιλ. και η ρύθμιση της κλίσης της πλάτης αυξάνουν την πρακτικότητα. Ακόμη και υψηλόσωμοι επιβάτες κάθονται πίσω σταυροπόδι, απολαμβάνοντας την άνεση, την ποιότητα κύλισης και τη συνδεσιμότητα. Η γερμανική τεχνολογία εξασφάλισε υψηλά επίπεδα ασφάλειας, καθώς και αίσθηση στιβαρότητας και σιγουριάς.

Ολα τα τμήματα είναι μελετημένα, καλοφτιαγμένα με υψηλής ποιότητας υλικά, έτοιμα να δεχθούν τις καταπονήσεις από τη χρήση και από την επίδραση του χρόνου. Ακόμη και ο πιο δύσκολος τομέας του φινιρίσματος είναι στα πιο υψηλά επίπεδα της κατηγορίας.

Βλέπετε, το γκρουπ VW έχει την ικανότητα να δημιουργεί από ένα μοντέλο τέσσερις τουλάχιστον παραλλαγές διαφορετικών προδιαγραφών για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κάθε μάρκας που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του. Αγοράζοντας Audi, VW, Skoda ή Seat, γνωρίζεις από την αρχή ποιο πακέτο θα πάρεις, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Η επιλογή εξαρτάται από τον οικονομικό προϋπολογισμό σου. Η Skoda και η Seat πάντοτε έχουν την καλύτερη σχέση τιμής - προϊόντος.

Η είσοδος του high-tech βενζινοκινητήρα 1.5 TSI ACT 150 ίππων στην γκάμα του Kodiaq προσδίδει προστιθέμενη αξία στο επιβλητικό SUV. Το βραβευμένο μοτέρ με την τεχνολογία απενεργοποίησης των κυλίνδρων(ACT), που μειώνει δραστικά την κατανάλωση, ταιριάζει γάντι στο SUV. Δεν καταλαβαίνεις πότε λειτουργεί με δύο ή με τέσσερις κυλίνδρους. Απόλαυσα την ομαλή απόδοση της ισχύος και την ποιοτική λειτουργία. «Ευκολάκι» για το μοτέρ οι ταχύτητες πάνω από 140 χλμ./ώρα. Σε 9,8’’ πιάνει τα 100 χλμ./ώρα.

Στο ταξίδι, κατέβασα την κατανάλωση. Στην εθνική, με σταθερή ταχύτητα 140 χλμ./ώρα, έκαψε μόλις 5,9 λίτρα/100 χλμ. Στο επαρχιακό δίκτυο, με αρκετές ανηφορικές διαδρομές, η μέση κατανάλωση ήταν 7 λίτρα/100 χλμ.

Να μην παραλείψω την εξαιρετική λειτουργία του κιβωτίου έξι σχέσεων και τη μικρή προσπάθεια για την αλλαγή των σχέσεων. Η οδική συμπεριφορά είναι καλή και η σημαντικότερη παρατήρηση αφορά τις μαλακές ρυθμίσεις των αναρτήσεων.

Αναλύοντας και την τιμή πώλησης, κατέληξα στο συμπέρασμά ότι το Skoda Kodiaq 1.5 TSI ACT 150 ίππων είναι μια από τις πρώτες επιλογές για όσους αναζητούν ένα μεγάλο SUV, με την καλύτερη σχέση τιμής - προϊόντος και την εγγύηση του γκρουπ VW. Με 26.900 ευρώ, αποκτάς ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο με το βασικό επίπεδο Ambition. Προτείνω και την έκδοση με το εξαιρετικό, αυτόματο κιβώτιο DSG, προς 31.900 ευρώ.