Quantcast

Το ανανεωμένο Hyundai Tucson θα φέρει τον 48V ήπιο υβριδικό κινητήρα

Το νέο Hyundai Tucson θα είναι το πρώτο μοντέλο της γκάμας της εταιρείας που θα εφοδιαστεί με έναν υψηλής απόδοσης κατανάλωσης καυσίμου 48V ήπιο υβριδικό κινητήρα. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει άμεσα και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όλοι οι κινητήρες του θα πληρούν τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d Temp. Ωστόσο έχουν γίνει αλλαγές στη σχεδίασή του, ενώ θα φέρει μια σειρά από τεχνολογίες ανταποκρινόμενο στις νέες τάσεις των αγοράστών.

Θα περιλαμβάνει μια μπαταρία λιθίου-ιόντων 48-volt 0,44 kW / h, μία Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), έναν μετατροπέα LDC (DC / DC χαμηλής τάσης) και ένα inverter. Η MHSG υποστηρίζει τον κινητήρα με ισχύ έως και 12 kW, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα από τη λειτουργία «κινητήρα» στη λειτουργία «γεννήτριας». Η MHSG βοηθάει τον κινητήρα αποφορτίζοντας την μπαταρία και μειώνοντας το φορτίο του κινητήρα με μικρή επιτάχυνση ή παρέχοντας πρόσθετη ροπή στρέψης στον κινητήρα σε συνθήκες υψηλής επιτάχυνσης. Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης και της πέδησης, η ενέργεια ανακτάται για να επαναφορτιστεί η μπαταρία. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα βελτιώνει σημαντικά την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 του κινητήρα που ανέρχονται στο 7%.

Ο 2λιτρος κινητήρας Diesel αποδίδει 186 ίππους. Διατίθεται με τετρακίνηση και μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή προαιρετικά με το νέο αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Την άνοιξη του 2019, η 48V υβριδική τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στο νέο Tucson με νέο πετρελαιοκινητήρα Smart Stream 1,6 λίτρων.