Υψηλή ποιότητα σε… MINI μέγεθος

Η νέα γενιά των μικρών premium αυτοκινήτων, που λατρεύονται από εκατομμύρια οδηγούς, είναι εδώ και είναι συναρπαστική.

Μέχρι τώρα κανένα αυτοκίνητο δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τη φήμη και την αίγλη του αυθεντικού MINI. Το μοντέλο που έκανε την επανάσταση στην αυτοκίνηση ανανεώθηκε για να ενισχύσει τη θέση του στην παγκόσμια αγορά και να διατηρήσει τον τίτλο του μοναδικού, μικρού premium αυτοκινήτου. Η βρετανική καταγωγή του αποτελεί ένα ακόμη ατού, ενώ η ευφυής απόφαση της BMW να το συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιό της και να του δώσει την τεχνολογική υπεροχή που του αξίζει είναι το καλύτερο διαβατήριο για να πρωταγωνιστεί στην αγορά.

Είκοσι χρόνια αφότου λανσαρίστηκε το σύγχρονο MINI, η τελευταία γενιά του μοντέλου κάνει το επόμενο θεαματικό βήμα. Η φιλοσοφία πίσω από την επανεκκίνηση της μάρκας -και συγκεκριμένα η δημιουργία πολυτελών αυτοκινήτων για τη μικρή κατηγορία- έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό και παγκόσμιο success story. Σήμερα, το MINI είναι η επιτομή της ευελιξίας, σε συνδυασμό με ένα αμίμητο στιλ. Πληροί τα υψηλότερα πρότυπα τεχνολογίας και ποιότητας στην κατηγορία του.

Με ένα σχολαστικό πρόγραμμα ανανέωσης για το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Cabrio, ο Βρετανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων ενισχύει το κύρος των τριών μοντέλων στους τομείς διασκεδαστικής οδήγησης, εκφραστικής σχεδίασης και εξατομικευμένου στιλ.

Από το πρόγραμμα ανανέωσης ξεχωρίζω τα εξής: Purist εμφάνιση χάρη στη νέα εμπρός σχεδίαση. Προβολείς LED τώρα στον βασικό εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά φινιστρίνια νέας σχεδίασης. Επανασχεδιασμένη πίσω ποδιά, πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, τώρα στον βασικό εξοπλισμό. Παγκόσμια καινοτομία η Multitone Roof. Νέες εξωτερικές αποχρώσεις και ζάντες αλουμινίου. Νέας σχεδίασης επιφάνειες εσωτερικού και αεραγωγοί. Επανασχεδιασμένα τιμόνια, προαιρετικά θερμαινόμενα για πρώτη φορά. Πολυλειτουργική οθόνη οργάνων με έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών. Οθόνη κεντρικού οργάνου με νέο γυαλιστερό πλαίσιο Piano Black, οθόνη 8,8” με μοντέρνα φιλοσοφία γραφικών, στάνταρ. Σπορ καθίσματα σε νέα απόχρωση Light Chequered. Adaptive chassis, τώρα διαθέτει ανάρτηση επιλεκτικής απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών (frequency-selective damping). Ηλεκτρικό χειρόφρενο για πρώτη φορά. Active Cruise Control, τώρα με λειτουργία Stop & Go. Μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στο νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα και στον φωτισμό κακών καιρικών συνθηκών. Κινητήρες 1.5 απόδοσης 102 είτε 136 ίππων, 2.0 178 ίππων. Τιμές για την τρίθυρη έκδοση αμαξώματος: One 1.5, 102 ίππων, 19.904 ευρώ. Cooper 1.5, 136 ίππων, από 21.436 ευρώ και Cooper S 2.0, 178 ίππων, 25.669 ευρώ.