Quantcast

Κοιμάται πράγματι ο λαός μας ή μήπως κάνει πως κοιμάται;

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ εθνική συμφορά παραπέμπει η σημερινή 29η Μαΐου. Τότε, το 1453, ήταν η «Πόλις» που αλώθηκε. Σήμερα είναι ολόκληρη η Ελλάδα.
ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ εθνική συμφορά παραπέμπει η σημερινή 29η Μαΐου. Τότε, το 1453, ήταν η «Πόλις» που αλώθηκε. Σήμερα είναι ολόκληρη η Ελλάδα. Τότε πορθητής ήταν ο Μωάμεθ ο Β΄. Σήμερα είναι η τρόικα υπό τη φράου Μέρκελ. Τότε επικεφαλής της αντίστασης ήταν ο ηρωικός Παλαιολόγος. Σήμερα;

ΣΗΜΕΡΑ έχουν ξεφυτρώσει εδώ και εκεί κάποια κινήματα αντίστασης, αλλά κανείς δεν βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο ποια από αυτά είναι γνήσια και ποια στημένα από διαβολικούς χειραγωγούς των μαζών... Αυτούς δηλαδή που συγκροτούν ακόμη και τρομοκρατικές οργανώσεις «μαϊμούδες» για να παρεμβαίνουν στη ροή των γεγονότων.

ΚΑΘΩΣ επί 70 χρόνια ζω από πολύ κοντά τη δημόσια ζωή βλέπω ξεκάθαρα ότι ο λαός μας είναι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αηδιασμένος και καταδικαστικός σε ό,τι αφορά το σκουληκιασμένο πολιτικό σύστημα. Οτι επιθυμεί ολοκληρωτική ανατροπή του. Αλλά και ότι ο ίδιος δεν είναι ακόμη έτοιμος «να πέσει στη φωτιά». Δεν έχει την κατάλληλη ηγεσία, ούτε τον αποφασισμένο μπουρλοτιέρη!..

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ καλύτερα από όλους ο Γεώργιος Παπανδρέου που ρίχνει ολοένα και πιο ύπουλες παγίδες στο πεδίο της «συναίνεσης», με τελευταίες τις απειλές περί «λουκέτου» στις 14 Ιουλίου, τις στρακαστρούκες περί δημοψηφίσματος, τη βόμβα βυθού της Μαρίας Δαμανάκη και το κατεσπευσμένο Συμβούλιο Αρχηγών της Παρασκευής, υπό τον επιστρατευμένο Παπούλια.

ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΣ δε ασφυκτικά από τους δανειστές αλλά και ενθαρρυμένος από τα ξένα αφεντικά του, ο πρωθυπουργός θωπεύει τους... ομογάλακτους αρχηγούς, ώστε να υψώσουν όλοι μαζί τείχος συνενοχής στον λαϊκό κυκλώνα που στροβιλίζεται, πλησιάζει, βρυχάται, αλλά...

...ΑΛΛΑ προς το παρόν «ξεθυμαίνει» με ειρηνικές -θα έλεγα δε και καλοδεχούμενες από την εξουσία- συναθροίσεις στις πλατείες. Καλοδεχούμενες γιατί λειτουργούν όπως τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων στους επικίνδυνους λάκκους. Και «μεταδοτικές», άρα «άσφαιρες» και ΜΗ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΕΣ, όπως αυτές της Ισπανίας, όπου κάποιος εξυπνάκιας οργανωτής καλούσε τους πολίτες να μη φωνάζουν πολύ και ξυπνήσουν τους Ελληνες καλοπερασάκηδες!..

ΕΔΩ ανοίγω μια παρένθεση: (Χρήσιμο είναι να μάθουν οι φίλοι μας Ισπανοί ότι οι «γκριέγκος» ήταν εκείνοι που τους ΞΥΠΝΗΣΑΝ εδώ και 2.500 χρόνια, ιδρύοντας σπουδαίες πόλεις όπως η Ηλίκη, το Εμπόριον και πολλές άλλες. Οτι τα μουσεία τους είναι γεμάτα από αρχαία ελληνικά ευρήματα, όσο και από πίνακες του Κρητίκαρου Ελ Γκρέκο. Οτι η γλώσσα τους βρίθει από ελληνικές λέξεις. Και ότι δικά τους «κατορθώματα» δεν είναι άλλα από τις ανατριχιαστικές σφαγές άοπλων Ινδιάνων της Αμερικής, αλλά και ημιθανών ταύρων στις ταυρομαχίες τους, που και αυτές τις ξεσήκωσαν από τη Μινωική Κρήτη. Μόνο που οι Κρήτες νικούσαν παλικαρίσια τον ταύρο χωρίς να τον σκοτώνουν... Οι ίδιοι Κρήτες που τέτοιες μέρες το 1941 ντρόπιαζαν τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ, ομοϊδεάτη του Φράνκο, δικτάτορα επί 30 χρόνια της... ουδέτερης στον πόλεμο Ισπανίας!). Εδώ κλείνει η παρένθεση.

ΠΟΥ καταλήγουμε μετά από όλα αυτά; Οτι η δόλια πατρίδα θα μείνει σκλαβωμένη διά παντός στους δανειστές της; Οτι καλείται να απαρνηθεί τις πολιτιστικές ρίζες της, να ισοπεδωθεί με την άοσμη, άγευστη και άχροη Ευρώπη; Να αποκηρύξει τις θυσίες που έκανε για τη σωτηρία της Δύσης; Να κάνει δήλωση μετανοίας για να «αποχρωματιστεί», όπως θα λέγαμε εμείς οι παλαιοί Μακρονησιώτες;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Η «Ελλάς εάλω» για μια ακόμη φορά, αλλά στις ψυχές των Ελλήνων ανάβουν η μία μετά την άλλη, επαναστατικές φωτιές που θα ξαφνιάσουν αργά ή γρήγορα το παγκόσμιο Σύστημα. Δεν θα το ανατρέψουν («πολλή είναι μια τέτοια ελπίδα»..), θα το εξαναγκάσουν όμως σε παραχωρήσεις, όπως θα έλεγε και ο πρόεδρος Χριστόφιας.

ΠΟΙΕΣ είναι αυτές οι ψυχές με την επαναστατική φλόγα; Μην απορήσετε αν ιδείτε να ξεφυτρώσουν από το ίδιο το σύστημα. Να είναι κάποιος άρχοντας του πλούτου ή κάποιος ανατρεπτικός προφέσορας ή κάποιος ριζοσπάστης ή κάποιος ρασοφόρος ή κάποιος καθαρόαιμος καλαμαράς ή κάποια δυναμική Ελληνίδα...

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ μυρίζει γεννητούρια! Υπομονή!..