Quantcast

5 λάθη που κάνουμε όλες και δεν ενυδατώνουμε σωστά το πρόσωπό μας

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην ακολουθεί καθημερινά μια ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας της.

Κρέμες ημέρας και νύχτας, serums και οροί έχουν μια βασική θέση στο νεσεσέρ και στην beauty ρουτίνα όλων μας. Το Α και το Ω, όμως, για μια λαμπερή επιδερμίδα είναι η ενυδάτωση.

Ναι, η ενυδάτωση του προσώπου μας είναι ίσως η πρώτη κίνηση που κάνουμε όταν ξυπνάμε και η τελευταία πριν πέσουμε για ύπνο.

Ωστόσο, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να κάνεις άθελά σου κάποια λάθη, τα οποία βλάπτουν την επιδερμίδα σου;

Η αλήθεια είναι ότι η τόσο απλή (φαινομενικά) διαδικασία της ενυδάτωσης της επιδερμίδας κρύβει μερικές παγίδες με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να καταλήγουν να εμφανίζουν σπυράκια ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Δες τα 5 βασικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες στη διαδικασία ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας, γι' αυτό και δε βλέπουμε τα επιθυμητά αποτέλεσμα.

#1. Χρησιμοποιείς λάδι προσώπου. Πολλοί δερματολόγοι πιστεύουν ότι τα έλαια προσώπου φράζουν τους πόρους και εμποδίζουν την ουσιαστική ενυδάτωση της επιδερμίδας. «Αντί να ενυδατώνουν, τα λάδια προσώπου κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Ξεραίνουν την επιδερμίδα», επισημαίνει η δερματολόγος των celebrities, Barbara Sturm.

#2. Βάζεις μεγάλη ποσότητα ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπο. Η υπερ-ενυδάτωση της επιδερμίδας στην επιφάνεια δίνει μήνυμα στον οργανισμό ότι έχει αρκετή υγρασία, λιπίδια και πρωτεΐνη, οπότε το δέρμα καταλήγει να «τεμπελιάζει» και  παράγει λιγότερη υγρασία και θρεπτικά συστατικά.

#3. Χρησιμοποιείς «βαρύ» καθαριστικό προσώπου, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να χάνει τη φυσική λιπαρότητά του και να καταλήγει να είναι ξηρό. «Είναι σημαντικό πριν την ενυδάτωση να χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό προσώπου που δε θα αφυδατώνει το δέρμα σου. Όλα τα προϊόντα που καθαρίζουν και κάνουν απολέπιση στο δέρμα πρέπει ταυτόχρονα να περιέχουν συστατικά ενυδάτωσης και διατήρησης του όξινου Ph της επιδερμίδας», λέει η Sturm.

#4. Δεν ελέγχεις στην ετικέτα αν η ενυδατική κρέμα σου περιέχει υαλουρονικό οξύ. Τα κύτταρα της επιδερμίδας παράγουν υαλουρονικό οξύ για να μας βοηθήσουν να διατηρούμε την υγρασία, αλλά όσο μεγαλώνουμε τα επίπεδα του συγκεκριμένου οξέος μειώνονται. Αποτέλεσμα είναι οι ρυτίδες και η άγρια όψη της επιδερμίδας.

#5. Παραλείπεις την ενυδατική κρέμα, γιατί έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Όποιο τύπο δέρματος κι αν έχεις, ο κανόνας λέει να βάζεις πρωί και βράδυ την ενυδατική κρέμα σου.