Quantcast

8 σπιτικές συνταγές ομορφιάς για να φροντίσεις τα χέρια σου

Ανάμεσα στα πολλά θέματα που συζητήθηκαν στις γυναικείες διαδικτυακές παρέες εν μέσω του πρώτου lockdown ήταν το skincare και η φροντίδα του εαυτού μας από την κορυφή ως τα νύχια.

Νέες κρέμες και οροί ομορφιάς, diy scrub και μάσκες για κάθε σημείο του σώματος βρέθηκαν στις top αναζητήσεις στο διαδίκτυο και έγιναν πράξη. Και πώς να μη γίνουν, άλλωστε, όταν υπήρχε τόσος ελεύθερος χρόνος μέσα στο σπίτι;

Η δεύτερη καραντίνα, που βιώνουμε τώρα, δε διαφέρει πολύ με την προηγούμενη όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Η μόνη διαφορά είναι ότι μόλις τώρα μπήκε ο χειμώνας (η προηγούμενη καραντίνα ήταν άνοιξη), το κρύο είναι πολύ τσουχτερό και πρέπει να δώσουμε βάση σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας: στα χέρια μας.

Βλέπεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο κρύος αέρας, σε συνδυασμό με τη ζέστη που κάνει στους εσωτερικούς χώρους, ταλαιπωρούν την επιδερμίδα των χεριών μας.

Το αποτέλεσμα; Ξηρά, σκασμένα χέρια, που έχουν ανάγκη-όσο ποτέ άλλοτε- την ενυδάτωση.

Αν μέσα στις καιρικές συνθήκες προσθέσεις τη συχνή χρήση αντισηπτικού και το πλύσιμο των χεριών για να προστατευθούμε από τον Covid-19, καταλαβαίνεις πόση ανάγκη για έξτρα φροντίδα έχει η επιδερμίδα των χεριών. Η περιποίηση, λοιπόν, σε αυτό το σημείο του σώματός μας πρέπει να είναι όχι απλά συχνή, αλλά… καθημερινή.

Δες παρακάτω τις οκτώ πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές ομορφιάς που θα κάνεις στο σπίτι, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Είναι diy scrub, κρέμες και μάσκες χεριών που μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή, όταν θα έχεις διάλειμμα από τη δουλειά σου, όταν θα βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix ή όσο θα μαγειρεύεις. Ανακάλυψέ τις και ξεκίνα με ό,τι έχεις εύκαιρο αυτήν τη στιγμή στην κουζίνα σου!

#1. Ζάχαρη: Η ζάχαρη είναι το τέλειο απολεπιστικό, που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα. Ανάμειξε μια κουταλιά ζάχαρη με μια κουταλιά λάδι καρύδας, άπλωσε το μείγμα στα χέρια, τρίψε με κυκλικές κινήσεις και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Μετά άπλωσε ενυδατική κρέμα χεριών και θα δεις πως θα έχεις τα πιο απαλά χέρια ever. Κάνε αυτό το scrub μία με δύο φορές την εβδομάδα.

#2. Μέλι: Ενυδατώνει, καταπραΰνει και μαλακώνει τα χέρια. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα στα χέρια σου και άσε το για 20 λεπτά. Ξέπλυνε καλά και είσαι έτοιμη! Μπορείς να κάνεις αυτήν τη μάσκα μία με δύο φορές την εβδομάδα.

#3. Κρόκος αυγού: Οι κρόκοι των αυγών είναι πλούσιοι σε λεκιθίνη, ένα συστατικό που βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος. Χτύπησε καλά έναν κρόκο αυγού, άπλωσέ τον στα χέρια σου και άσε τον να δράσει για 15 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ήπιο σαπούνι για να απομακρύνεις τη μυρωδιά. Κάνε αυτήν τη μάσκα περίπου τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

#4. Βρώμη: Ενυδατώνει το δέρμα και βελτιώνει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. Επίσης, βοηθά στην ανακούφιση του ξηρού δέρματος και κάνει αμέσως τα χέρια πιο μαλακά. Ανάμειξε μια κουταλιά βρώμη σε σκόνη (χτύπησέ την στο μπλέντερ) με μισή κουταλιά λάδι καρύδας και θα έχεις φτιάξει το τέλειο hand scrub. Άπλωσέ το στα χέρια, άσε το να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Αυτό το scrub μπορείς να το κάνεις και μία φορά την ημέρα.

#5. Έλαιο καρύδας: Τα συστατικά που περιέχει το λάδι καρύδας συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και αυξάνουν τα λιπίδια στην επιφάνεια του δέρματος. Άπλωσε λίγη ποσότητα στα χέρια σου και πέσε για ύπνο. Το πρωί, θα είναι τόσο απαλά τα χέρια σου, όσο δε φαντάζεσαι. Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας μία με δύο φορές την ημέρα.

#6. Βαζελίνη: Πριν πέσεις για ύπνο, άπλωσε μια μικρή ποσότητα πάνω στα χέρια σου και επάλειψέ τα καλά. Το πρωί που θα ξυπνήσεις, τα χέρια σου θα είναι πιο βελούδινα από ποτέ. Αυτήν τη διαδικασία μπορείς να την ακολουθείς κάθε βράδυ.

#7. Αμυγδαλέλαιο: Περιέχει λιπαρά οξέα, που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και την κάνουν πιο απαλή. Άπλωσε στα χέρια σου λίγη ποσότητα και περίμενε να στεγνώσει. Μπορείς να χρησιμοποιείς το αμυγδαλέλαιο από μία έως δύο φορές ημερησίως.

#8. Aloe vera: Είναι πλούσια σε πολυσακχαρίτες, που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος. Άπλωσε μια κουταλιά aloe vera gel στα χέρια σου, άσε τη να δράσει για 20 λεπτά και ξέπλυνε καλά. Αυτό μπορείς να το κάνεις και μία και δύο φορές την ημέρα.