Quantcast

Βάζεις μέντα στο πρόσωπό σου; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Όταν χρησιμοποιείται σωστά στην περιοχή του προσώπου, η μέντα μπορεί να γίνει μεγάλος σύμμαχος για το δέρμα σου.

Η ελαφρώς πικάντικη αίσθηση που αφήνει όταν έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την επιδερμίδα καθώς και η λάμψη που δίνει είναι μερικοί από τους λόγους για να αγαπάς αυτό το συστατικό. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που περιέχεται σε τόσα πολλά προϊόντα ομορφιάς όπως lip balm, ενυδατικές κρέμες και καθαριστικά.

Με λίγα λόγια η χρήση της μέντας μπορεί να σου δώσει καθαρό και λαμπερό δέρμα, να θεραπεύσει την ακμή και να σε απαλλάξει από ανεπιθύμητα σπυράκια. Επιπλέον προσφέρει μια αίσθηση δροσιάς ενώ καταπραΰνει τους ερεθισμούς που προκαλούνται από τσιμπήματα εντόμων. Η μενθόλη είναι ένα πολύτιμο βότανο αφού είναι γεμάτο με αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Την ώρα που έχει αρκετά καλλυντικά οφέλη, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν χρησιμοποιήσεις τη μέντα στην περιοχή του προσώπου.

Η μέντα είναι πολύ ισχυρή και είναι σημαντικό να προσέχεις τι βάζεις στο δέρμα σου. Ψάξε προϊόντα που περιέχουν μέντα αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση στην περιοχή του προσώπου.

Εάν φτιάχνεις δικά σου, φυσικά προϊόντα μην ξεχνάς πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά αιθέρια έλαια μέντας και παρόλο που πολλά έχουν τις ίδιες ιδιότητες, μερικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Τα καλά είναι ως υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγεις τον ερεθισμό από την μέντα. Απλά αραίωσε το έλαιο μέντας σε νερό ή aloe vera πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άτομα με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τέλος να θυμάσαι ότι η χρήση μέντας είναι απόλυτα ασφαλής και ευεργετική για το δέρμα αρκεί να αραιώνεται σωστά και να εφαρμόζεται στις κατάλληλες περιοχές.