Quantcast

Δέκα χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις στο σπίτι

Διανύουμε ήδη την δεύτερη εβδομάδα του κατ’οίκον περιορισμού (#ΜένουμεΣπίτι) και της τηλεργασίας. Η παραμονή στο σπίτι όμως δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα και ομολογούμε πως με τόσο ελεύθερο χρόνο είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αρκετές ώρες πλήξης.

Σίγουρα τις μέρες που πέρασαν μπήκες στην διαδικασία να φροντίσεις για την καθαριότητα του σπιτιού, να αναδιοργανώσεις τα ντουλάπια σου, να μετακινήσεις τα έπιπλα και ίσως να μέτρησες ακόμη και τον αριθμό των ξύλινων σανίδων στο πάτωμά σου.

Αν ψάχνεις τρόπους για να ζωντανέψεις τη δημιουργικότητά σου, να βρεις έναν διαφορετικό τρόπο για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου και να νιώσεις λίγο ξέγνοιαστη, ίσως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις ένα νέο χόμπι. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά χόμπι που μπορείς να κάνεις ακόμη και στην άνεση του σπιτιού σου.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1) Μάθε καλλιγραφία

Ίσως να σου ακουστεί ανούσιο όμως άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την καλλιγραφία είπαν πως ένιωσαν ένα αίσθημα ολοκλήρωσης και ικανοποίησης.

2) Κάνε γυμναστική

Μπορείς να κάνεις απλές ασκήσεις, να κάνεις yoga ή ακόμη και ολοκληρωμένες προπονήσεις μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο καθώς και εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις και να ακολουθήσεις τις συμβουλές κορυφαίων γυμναστών.

3) Εξασκήσου στη μαγειρική

Είναι η κατάλληλη περίοδος να δοκιμάσεις νέες συνταγές, να φτιάξεις τα αγαπημένα φαγητά και γλυκά των παιδιών και γενικότερα να εξελίξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες.

4) Κάνε διαλογισμό

Θα βοηθήσει πολύ να χαλαρώσεις, να αποβάλλεις το άγχος των ημερών και να νιώσεις ευεξία.

5) Μάθε ένα μουσικό όργανο

Παίξε τα αγαπημένα σου κομμάτια στο πιάνο το οποίο έχεις αφήσει στην άκρη λόγω υποχρεώσεων. Επίσης αν δεν γνωρίζεις κάποιο μουσικό όργανο μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια να μάθεις, παρακολουθώντας βίντεο στο διαδίκτυο.

6) Ζωγράφισε

Δεν απαιτείται να είσαι ο Πικάσο για να πιάσεις πινέλο στα χέρια σου. Μπορείς να δοκιμάσεις την ζωγραφική η οποία είναι μια πολύ ωραία μορφή έκφρασης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παραγγείλεις μερικά πινέλα και χρώματα.

7) Κάνε μια μεγάλη περιποίηση προσώπου

Αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα στην ρουτίνα ομορφιάς σου και νιώσε χαλαρή και όμορφη. Μπορείς να βγάλεις τα φρύδια σου, να κάνεις αποτρίχωση ή να κάνεις μάσκες προσώπου.

8) Κάνε ένα πλάνο των οικονομικών σου

Ο οικονομικός σχεδιασμός θα πρέπει πάντα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις κυρίως όταν η ζωή φέρνει απρόβλεπτες εξελίξεις. Τώρα λοιπόν που έχεις χρόνο, κάνε έναν προγραμματισμό με τα έσοδα και τα έξοδα.

9) Υιοθέτησε ένα αδέσποτο

Η ενασχόληση με τα ζώα είναι ένας φοβερός τρόπος να περάσεις το χρόνο σου. Επιπλέον θα έχεις ένα πλάσμα στο σπίτι που θα σε γεμίζει με αγάπη και φιλιά.

10) Μάθε μια ξένη γλώσσα

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις επιτέλους μια ξένη γλώσσα που πάντα ήθελες. Βρες βιβλία και ασκήσεις online και αφιέρωσε κάποιες ώρες στην εκμάθηση της γλώσσας που θα επιλέξεις.