Quantcast

Μπαχαρικά: Ισχυρός σύμμαχος… στην ομορφιά - Τα καλύτερα δώρα της φύσης

Μπορεί κάθε τρεις και λίγο να ψάχνουμε τις νέες τάσεις στη skincare routine, να αναζητάμε νέες υφές και προϊόντα για να διατηρήσουμε τη νεότητα και υγεία της επιδερμίδας μας, αλλά υπάρχουν και φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Ένας από αυτούς είναι τα φυσικά μπαχαρικά, τα οποία – χάρη στα συστατικά τους- αποτελούν έναν ισχυρό σύμμαχο στη μάχη της ομορφιάς. Χρησιμοποιώντας τα, είτε σε κάποια beauty συνταγή, είτε μόνα τους, ορισμένα μπαχαρικά της φύσης μπορούν να αποδειχθούν τα τέλεια καλλυντικά. Και, μάλιστα, να έχουν τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα από ένα πολύ ακριβό προϊόν της αγοράς.

Άλλα με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, άλλα με συσφικτικές, ή αντισηπτικές, τα δώρα της φύσης που ονομάζονται μπαχαρικά είναι η πιο αγνή και οικονομική λύση που υπάρχει στην κουζίνα μας και μας επιτρέπει να φροντίζουμε το δέρμα του προσώπου, αλλά και του σώματός μας.

Παρακάτω θα βρεις τα 5 πιο ευεργετικά για το σώμα και το πρόσωπο μπαχαρικά, μαθαίνοντας ταυτόχρονα και πώς σε ωφελεί το κάθε ένα.

#1. Σαφράν ή Κρόκος Κοζάνης: Αυτό το θαυματουργό ελιξήριο ομορφιάς περιέχει καροτενοειδή, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην αντιγήρανση. Δοκίμασέ το σαν μάσκα προσώπου μαζί με γάλα και μέλι!

#2. Κανέλα: Είναι ο βασιλιάς των beauty μπαχαρικών! Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε απολέπιση ή να επαναφέρουμε τη λάμψη στο πρόσωπό μας. Η κανέλα θέλει λίγη προσοχή, γιατί προκαλεί φωτοευαισθησία, ενώ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα πολύ ευαίσθητα δέρματα. Οπότε ιδανικά κάνε πρώτα ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή. Extra tip: Επειδή ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σαν lip scrub μαζί με λίγο μέλι.

#3. Κουρκουμάς: Αποτελεί το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό, λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών που περιέχει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε δέρματα με ακμή ή σε περιπτώσεις που θέλουμε να μειώσουμε τις δερματικές ατέλειες.

#4. Μοσχοκάρυδο: Έχει αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση και αποτελεί ιδανικό συστατικό για μάσκες που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της ακμής.

#5. Πιπέρι: Πλούσια σε βιταμίνη Α και C, τόσο το τσίλι όσο και η πάπρικα και το πιπέρι καγιέν, είναι ιδανικά για την επιδερμίδα και το σώμα. Δοκίμασε να κάνεις απολέπιση σώματος με πιπέρι καγιέν ανακατεμένο σε αλάτι και θα μας θυμηθείς.