Quantcast

Οδηγός περιποίησης προσώπου για όσο φοράς τη μάσκα προστασίας

Όταν πριν λίγους μήνες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε για πρώτη φορά να αρχίσουμε να φοράμε μάσκες προστασίας για να βοηθήσουμε στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού COVID-19, λίγες από εμάς συνειδητοποίησαν πόσο απαραίτητο μέρος της καθημερινότητάς μας θα γίνουν σύντομα.

Οι περισσότερες αποδεχτήκαμε την κατάσταση με μια συγκρατημένη αισιοδοξία και επενδύσαμε σε καλύμματα προσώπου που είναι άνετα και κομψά όπως οι υφασμάτινες, επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες. Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως ακόμη και οι πιο λειτουργικές μάσκες δεν μπορούν να καταπολεμήσουν το maskne γι ' αυτό η ρουτίνα περιποίησης και μακιγιάζ μας απαιτεί κάποιες τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με τη Vogue και τους ειδικούς, υπάρχουν κάποιες αλλαγές που όλες πρέπει να εφαρμόσουμε από σήμερα και για όσο ακόμη φοράμε τη μάσκα προστασίας.

1) Βελτίωσε την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Απόφυγε αυστηρά τα σκληρά scrub και τις παχιές κρέμες, οι οποίες έχουν την τάση να επιδεινώνουν τη σμηγματόρροια. Επένδυσε σε ένα απαλό καθαριστικό, ένα ενυδατικό τόνερ, ελαφρύ ορό ή ενυδατική κρέμα gel και φυσικά αντηλιακό. Δώσε προτεραιότητα στα συστατικά που καταπραΰνουν το δέρμα, όπως το υαλουρονικό οξύ, η αλόη και η νιασιναμίδη.

2) Καθάρισε και αξιολόγησε συχνά την επιδερμίδα σου

Οι δερματολόγοι τονίζουν τη σημασία του απαλού καθαρισμού του δέρματος ώστε να αφαιρεθεί ο ιδρώτας μετά την πολύωρη χρήση της μάσκας. Αυτό που ακολουθεί θα πρέπει να είναι λίγο πιο εξατομικευμένο όπως η τοπική εφαρμογή υπεροξειδίου του βενζοϋλίου σε προβληματικές περιοχές. Μια άλλη λύση είναι η εφαρμογή πάγου απευθείας στο δέρμα για λίγα λεπτά για να φύγει τυχόν ερυθρότητα ή πρήξιμο που σχετίζεται με τη μάσκα.

3) Συχνό πλύσιμο της μάσκας

Το τακτικό πλύσιμο της μάσκας είναι απαραίτητο για την αποφυγή συσσώρευσης μικροβίων και βακτηρίων. Συνίσταται η χρήση ζεστού νερού και απορρυπαντικού χωρίς άρωμα.

4) Μην φοράς makeup αν δεν είναι απαραίτητο

Οι ειδικοί συνιστούν μεγάλη προσοχή κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ κάτω από τη μάσκα, η οποία μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε σοβαρά δερματικά ξεσπάσματα που θα σε ταλαιπωρήσουν για καιρό. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφεύγεις το βαρύ μακιγιάζ τις ημέρες που κάνεις χρήση της μάσκας για αρκετές ώρες.