Quantcast

Πέντε αλάνθαστοι τρόποι να χάσουμε την κοιλίτσα

Όσες συμβουλές και αν πάρουμε, όσα και αν διαβάσουμε, πρώτο λόγο έχει η απόφαση μας, να κάψουμε το λίπος και η ενέργεια που παίρνουμε από αυτή τη θέληση.

Χρειαζόμαστε κυρίως την απαιτούμενη υπομονή και το πείσμα για να συνδυάσουμε διατροφή και άσκηση για να φτάσουμε ακόμα πιο γρήγορα στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε.  Ωστόσο, υπάρχουν απλές συμβουλές, που θα βοηθήσουν την προσπάθεια μας, θα την κάνουν λίγο πιο εύκολη.

 Σηκώνουμε βάρη

Για να κάψουμε το λίπος, εκτός από την αερόβια άσκηση, θα μας βοηθήσει, η προσπάθεια να χτίσουμε τους μυς μας που βρίσκονται κάτω από αυτό. Κάνοντας ασκήσεις, σηκώνοντας βάρη, οι καύσεις μας πολλαπλασιάζονται, το λίπος καίγεται και συγχρόνως οι μυς μας δυναμώνουν. Με τον καιρό, το λίπος θα φεύγει και οι δυνατοί μυς που χτίζουμε, θα αρχίσουν να εμφανίζονται! Κάνουμε κοιλιακούς, κάμψεις, άρσεις, πιέσεις στήθους.

Διαλλειματική προπόνηση

Αν θέλουμε επίπεδη κοιλιά, μπορούμε να δημιουργούμε εκρήξεις στον οργανισμό μας, κάνοντας έντονη αερόβια άσκηση, αυξομειώνοντας του παλμούς μας. Δοκιμάστε ένα έντονο τρέξιμο για 30 δευτερόλεπτα και περπατήστε για τα επόμενα 30.  Αντίστοιχα, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε κάνοντας έντονη αερόβια άσκηση. Για να πετύχουμε την ιδανική καύση λίπους συστήνεται άσκηση 30 με 40 λεπτά.

Περισσότερη αερόβια άσκηση

Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, θα πρέπει να επιμείνουμε στο αερόβιο πρόγραμμα περισσότερο από μια φορές την εβδομάδα. Οι τρεις φορές είναι μια ιδανική συχνότητα ενώ μπορούμε, με την βοήθεια παλμογράφου στο χέρι μας,  να κρατάμε τους παλμούς μας στους 130 με 150 παλμούς.

Δεν ξεχνάμε τα γεύματα μας

Η παράλειψη γευμάτων μπορεί να μας δημιουργήσει έντονη πείνα με αποτέλεσμα να τρώμε, είτε περισσότερο, είτε με λαιμαργία. Για να πετύχουμε την απώλεια βάρους και λίπους, θα πρέπει να τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με τροφή ανά διαστήματα μέσα στην ημέρα, ώστε να έχουμε τον έλεγχο. Τρώμε ισορροπημένα γεύματα, προσπαθούμε να επιλέγουμε άπαχες τροφές με πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά.

Αποφεύγουμε το αλκοόλ

Είτε είναι μικρή, είτε μεγάλη η ποσότητα του αλκοόλ, εκτός από τις πολλές θερμίδες που περιέχει, επηρεάζει τον μεταβολισμό μας αρνητικά. Τον επιβραδύνει και το σώμα θα αποθηκεύσει λίπος, κυρίως στην κοιλιά.