Πέντε σημαντικοί λόγοι για να ΜΗΝ κοιμάσαι βαμμένη

Αν είσαι από εκείνες τις γυναίκες που ξεβάφονται ευλαβικά κάθε βράδυ πριν πέσουν για ύπνο έχουμε να σου πούμε συγχαρητήρια!  

Με αυτήν τη συνήθεια κάνεις το καλύτερο που μπορείς για την επιδερμίδα σου. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι γυναίκες που πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα προσπερνούν το ντεμακιγιάζ, βάζουν τις πιτζάμες τους και πέφτουν για ύπνο βαμμένες.

Η αλήθεια είναι ότι η πολλή δουλειά, τα επαγγελματικά ραντεβού και τα deadlines σε συνδυασμό με χίλιες δυο άλλες υποχρεώσεις που έχουμε, μας κουράζουν πολύ στην καθημερινότητά μας.

Ειλικρινά, μερικές φορές, το να αφιερώσουμε πέντε λεπτά στο ντεμακιγιάζ του προσώπου μας μοιάζει με πραγματικό άθλο! Αυτά τα πέντε λεπτά, όμως, είναι σωτήρια για τη λαμπερή όψη και την υγεία της επιδερμίδας μας σε βάθος χρόνου, και δεν πρέπει να σου φαίνεται καθόλου περίεργο!

Ακόμα να πειστείς; Δες 5 πολύ σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνεις συνήθεια το βραδινό ντεμακιγιάζ και μην ξαναπέσεις για ύπνο βαμμένη!

#1. Φράσσουν οι πόροι. Όταν δεν ξεβάφεσαι, οι πόροι σου δεν απαλλάσσονται από τους ρύπους και έτσι δημιουργούνται εύκολα σπυράκια και ερεθισμοί στο πρόσωπό σου.

#2. Ξεραίνονται τα χείλη σου. Τα χημικά συστατικά που περιέχουν τα κραγιόν είναι ικανά να αφυδατώσουν τα χείλη σου με αποτέλεσμα αυτά να ξεραθούν και να σκάσουν.

#3. Αφυδατώνεται το δέρμα. Αν κοιμηθείς το βράδυ βαμμένη, δεν έχει κανένα νόημα να απλώσεις το πρωί στο πρόσωπό σου την ενυδατική σου κρέμα. Το make up δημιουργεί ένα στρώμα που δεν επιτρέπει στα συστατικά της ενυδατικής κρέμας να απορροφηθούν από το δέρμα σου, με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί η επιδερμίδα του προσώπου σου.

#4. Αραιώνουν οι βλεφαρίδες σου. Αφήνοντας όλη νύχτα τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου τις κάνεις πολύ εύθραυστες. Συνεπώς, είναι πολύ πιο εύκολο να πέσουν και να έχεις πλέον πολύ αραιές βλεφαρίδες.

#5. Επιταχύνει την πρόωρη γήρανση. Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που κοιμάσαι το δέρμα σου ανανεώνεται. Αν, παρόλα αυτά, κοιμηθείς βαμμένη, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το δέρμα δυσκολεύεται να παράγει κολλαγόνο με αποτέλεσμα η εμφάνιση των ρυτίδων να γίνει νωρίτερα από ό,τι το περίμενες.