Quantcast

Πέντε τρόποι για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το περιεχόμενο της ντουλάπας σου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η αλλαγή του καιρού και η μετάβαση από την μία εποχή στην άλλη, μας ανοίγει την όρεξη για περισσότερες και πιο έντονες αλλαγές. Και τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο αλλαγών από το να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας;

Τα καλοκαιρινά ρούχα παίρνουν τη θέση των ανοιξιάτικων και τώρα, «χτίζουμε» τα ιδιαίτερα outfits, που θα ενισχύσουν το στυλ μας τους επόμενους μήνες.

Για να το καταφέρουμε όμως αυτό, χωρίς να ξοδέψουμε επιπλέον χρήματα, χρειάζεται να γνωρίζουμε καλά, όχι μόνο το περιεχόμενο της ντουλάπας μας, αλλά και τους πρωτότυπους τρόπους για να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Πριν βιαστείς, λοιπόν, να βάλεις τα καλοκαιρινά στα μπροστινά ράφια της ντουλάπας και να... σκαλίσεις το διαδίκτυο για νέα κομμάτια, διάβασε τις συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω.

Κάνε απογραφή στην ντουλάπα σου

Εάν είσαι έτοιμη να επενδύσεις σε κάποιο από τα νέα fasion trends που βλέπεις κάθε μέρα στο newsfeed σου, μήπως να το ξανασκεφτείς; Κακά τα ψέματα, πολλές φορές αγοράζουμε ρούχα και αξεσουάρ, απλώς επειδή τα βλέπουμε σε καθημερινή βάση και μας κάνουν να τα θέλουμε, ενώ στην πραγματικότητα δεν τα χρειαζόμαστε, ούτε ξέρουμε πως να τα συνδυάσουμε. Είμαι σίγουρη πως έχεις αρκετά τέτοια items στην ντουλάπα σου και ήρθε ο καιρός να τα ανακαλύψεις. Μην ξεχνάς πως η ιστορία και η μόδα επαναλαμβάνονται. Ακριβώς για αυτό, είναι πολύ πιθανό το trend που θέλεις να υιοθετήσεις, να υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σου. Πραγματοποιώντας μία καλή «απογραφή» και ταξινομώντας στη συνέχεια ρούχα και αξεσουάρ ανά χρώμα και στυλ, θα βρεις τρόπους να υιοθετήσεις τις σύγχρονες τάσεις στη μόδα, με όσα ρούχα διαθέτεις ήδη.

Back to the basics

Σύμφωνα με τους πιο έμπειρους στυλίστες, μία ντουλάπα ξέχειλη από ρούχα δεν συνεπάγεται απαραίτητα με ένα υπέροχο στυλ -και υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν περίτρανα, όπως αυτό της Paris Hilton. Παρότι η συγκεκριμένη celebrity έχει αγοράσει το βάρος του πλανήτη επί δύο σε ρούχα και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε αισίως στο 2020, εκείνη επιμένει να ντύνεται λες και έχουμε 2008. Ωστόσο, ακόμη και η Paris, παραμένει πιστή σε κάποιες κλασικές αξίες, όπως ένα μονόχρωμο κοστούμι, ένα cocktail dress, ένα ψηλόμεσο jean, ένα ζευγάρι ιδιαίτερα πέδιλα, που καταφέρνουν και «σώζουν» μερικές από τις κατά τα άλλα καταστροφικές εμφανίσεις της. Ακόμη και αν δεν έχεις το budget της Paris, καλό θα ήταν να υπάρχουν μερικά βασικά κομμάτια όπως τα παραπάνω στη ντουλάπα σου.

Δώσε και... σώσε - κυριολεκτικά και μεταφορικά

Ναι, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πρέπει να αποχωριστείς κομμάτια που σε έχουν συντροφεύσει σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής σου όμως, όπως συμβαίνει και με τις σχέσεις, έτσι και τα ρούχα κάνουν τον κύκλο τους. Εάν υπάρχουν ρούχα που δεν σου κάνουν, δεν φοράς ή έχουν μείνει πολύ, πολύ καιρό στο πίσω μέρος της ντουλάπας σου και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, μπορείς πάντα να τα δωρίσεις σε οργανώσεις που συλλέγουν ρούχα για άπορους, στην κολλητή σου ή να τα μεταπωλήσεις σε κάποιο κατάστημα με ρούχα από δεύτερο χέρι. Απομακρύνοντας ρούχα που σου είναι άχρηστα και κάνοντας χώρο στη ντουλάπα σου για καινούργια, δίνεις και το περιθώριο στον εαυτό σου να αναβαθμίσει το στυλ του.

Ζήτα βοήθεια από το συνοικιακό ραφτάδικο

Υπάρχουν ρούχα στη ντουλάπα σου, τα οποία ενώ σου αρέσουν πολύ, δεν εφαρμόζουν καλά επάνω σου; Μέχρι πρόσφατα είχα και εγώ πολλά τέτοια παντελόνια και φούστες στη δική μου. Ένα πρωί που δεν είχα πάλι «τι να φορέσω» και έχοντας θυμώσει με τον εαυτό μου, τα μάζεψα σε μία χάρτινη σακούλα. Γυρίζοντας το απόγευμα σπίτι, πήρα την τσάντα και πήγα αποφασιστικά στο ραφτάδικο της γειτονίας μου. Τέσσερις μέρες μετά, είχα στις κρεμάστρες μου οχτώ παντελόνια και έξι φούστες, που έδειχναν σαν καινούργια επάνω μου. Με άλλα λόγια, αξίζει να ακολουθήσεις το ίδιο παράδειγμα. Ένα ανεπαίσθητο στένεμα στη μέση και λίγο κόντεμα στα ρεβέρ, θα κάνουν πιο σύγχρονο ένα παλιό σου τζιν και αυτές οι οικονομικές μετατροπές θα σου κοστίσουν όσο ένα καινούργιο μπλουζάκι. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με μπλουζάκια, φούστες ή φορέματα που έχουν κάποιο ελάττωμα. Να είσαι σίγουρη πως το έμπειρο μυαλό της μοδίστρας θα βρει τον τρόπο να τα επιδιορθώσει.

Extra tip: Αλήθεια, ήξερες ότι υπάρχουν πολλά tutorials και hacks στο ίντερνετ, για να μεταποιήσεις τα ρούχα σου με σπιτικούς DIY τρόπους; Πάρε βελόνα, κλωστή και ξεκίνα!

Δίνοντας προτεραιότητα στην άνεση

Το κλειδί για μία πετυχημένη εμφάνιση, είναι η άνεση. Αν έχεις περπατήσει 12ποντα με φιάπα (sic) είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνεις πολύ καλά τι θέλω να πω. Δεν έχει καμία σημασία πόσο καλοραμμένο ή κομψό είναι ένα ρούχο, όταν εκείνη που το φοράει, ζορίζεται μέσα σε αυτό. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις τάσεις της μόδας και επιλέγουμε ρούχα με γνώμονα τις εικόνες που βλέπουμε στα περιοδικά και τα social media, αγνοώντας ότι το κομμάτι που αγοράσαμε δεν κολακεύει τον σωματότυπό μας, δεν ταιριάζει στο στυλ μας ή μοιάζει παράταιρο με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα μας. Όχι, δεν είναι κακό να γινόμαστε λίγο ή πολύ εκκεντρικές, αρκεί τα ρούχα να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και διόλου άβολα.