Τα οφέλη που έχουν οι βελουτέ σούπες τον χειμώνα στον οργανισμό σου

Ο χειμώνας αποτελεί μια από τις αγαπημένες μας εποχές του χρόνου. Μαζί όμως με τις υπέροχες cocooning στιγμές έχει και τα «αγκαθάκια» του, εκείνες τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που θα μπορούσαμε όλοι ν' αποφύγουμε.

Οι πιο σκοτεινές νύχτες και οι ψυχρότερες θερμοκρασίες μπορεί να μας δυσκολεύουν να δημιουργούμε καθημερινά ένα θρεπτικό γεύμα τόσο για εμάς όσο και για την οικογένειά μας. Το κρύο σε συνδυασμό με τα κρυολογήματα δυσκολεύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα το οποίο αρχίζει να χάνει τις άμυνές του και να καταθέτει τα «όπλα» του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι βελουτέ σούπες αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας και σύμμαχό μας για την καταπολέμηση του κρύου.

Οι βελουτέ σούπες αποτελούν μια εύκολη λύση για το μαγείρεμα ενός γεύματος, ειδικά το βράδυ. Χρειάζεσαι μόνο τα αγαπημένα σου λαχανικά, μερικά φλιτζάνια ζωμό και ένα μπλέντερ για να τα αλέσεις. Οι σούπες είναι πολύ πιο ικανοποιητικό και γεμάτο με θρεπτικά συστατικά γεύμα απ' όσο φαντάζεσαι καθώς σε ζεσταίνουν από το κρύο ενώ παράλληλα διοχετεύουν στον οργανισμό σου περισσότερες βιταμίνες απ' όσες θα έπαιρνες μ΄ένα άλλο φαγητό.

Οι σούπες λαχανικών δε, δίνουν στο σώμα μας τις βιταμίνες που χρειάζεται για να λειτουργήσει στο maximum τους χειμερινούς μήνες.

Μήπως στο ψυγείο ή τον μανάβη σου έχεις λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά που δεν έχεις ακόμη χρησιμοποιήσει;

Προσθέστε τα όλα σε μια κατσαρόλα, βάλε νερό, ζέστανέ τα και ανακάτεψέ τα για να σου χαρίσουν έναν υπέροχο ζωμό.

Εάν προσθέσεις μάλιστα και ζωμό κρεατικών, θα έχεις μια επιπλέον ώθηση κολλαγόνου που βοηθά τόσο το έντερο όσο και το στομάχι σου.

Μήπως ήρθε η ώρα να μεταφερθούμε στην κουζίνα λοιπόν;